Janmaat laat contract bij Watford ontbinden

12 October 2020, 21:27 uur
Sport
mainImage
ANP
Daryl Janmaat.

Daryl Janmaat heeft zijn contract bij de Engelse voetbalclub Watford laten ontbinden. De 34-voudig international van Oranje kan nu ook na het sluiten van de transfermarkt bij een andere club aan de slag gaan. "Ik ben in juli 31 jaar oud geworden, een leeftijd waarop je nog prima een aantal jaren mee kunt op het hoogste niveau", aldus de rechtsback, die in de laatste herstelfase zit na een knieblessure.

Janmaat verruilde Newcastle United in 2016 voor Watford. In 85 wedstrijden maakte hij zes doelpunten voor de 'Hornets', die afgelopen seizoen degradeerden uit de Premier League. "Ik kijk terug op een mooie tijd bij Watford, maar dit was de juiste beslissing", aldus Janmaat, die eerder voor ADO Den Haag, sc Heerenveen en Feyenoord speelde.

De offensieve vleugelverdediger had nog een contract voor twee jaar in Engeland. "Het bereiken van de FA Cup-finale in 2019 was voor mij het hoogtepunt hier." Vanaf de bank op Wembley zag hij zijn teamgenoten toen in de eindstrijd wel met maar liefst 6-0 verliezen van Manchester City.


Door: ANP