Jeffrey Chabot (Sparta) mist nacompetitie

7 May 2018, 22:08 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Plotseling lag hij daar in het strafschopgebied, direct na de gelijkmaker van Kristoffer Peterson (1-1). Niet na een botsing of een duel, maar in een poging Peterson van scoren af te houden, verdraaide Jeffrey Chabot zijn knie. Roerloos bleef hij liggen. De pijn was hevig, zo bemerkte hij al meteen. Per brancard moest hij worden afgevoerd.

Wat er precies met de knie is, moet nader onderzoek uitwijzen. De verwachting is dat hij minstens twee weken zal zijn uitgeschakeld, waardoor hij, voordat hij is hersteld, de nacompetitie zal moeten missen.

En de eerste wedstrijd voor de nacompetitie staat al voor de deur. Donderdag (aanvang 16.45 uur) speelt Sparta in Dordrecht tegen de FC, dat op zo miraculeuze wijze SC Cambuur uitschakelde. "Ik ga er vanuit dat we tegen Sparta voor een uitverkocht huis spelen," zegt algemeen directeur Hans de Zeeuw van FC Dordrecht. De eerste kaartjes werden zondag verkocht aan seizoenkaarthouders, de rest van de 4200 kaarten ging maandag in de verkoop.

* Lorenzo Soares Fonseca heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis. De 20-jarige centrale verdediger is dit seizoen een vaste waarde bij Jong Sparta, waar hij de laatste weken de aanvoerdersband draagt.

Fonseca maakte in de loop van het vorige seizoen de stap van de O19 naar Jong Sparta, waar hij tot dertien wedstrijden kwam in zijn debuutseizoen. Dit seizoen begon hij als bankzitter, maar snel heroverde hij zijn plek en sinds begin november miste hij slechts één wedstrijd.