Jeugdspelers Sparta gewild na degradatie

23 May 2018, 11:02 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

door Piet Ocks

De telefoon van technisch directeur Henk van Stee staat roodgloeiend. De spelers van Sparta zijn zeer gewild na de degradatie uit de eredivisie. Weliswaar bestaat er vooralsnog weinig belangstelling voor de vijftien spelers, wier contracten niet worden verlengd. Maar daarentegen wel voor de talenten, die Sparta er weer boven op moeten helpen.

“Voor Jeffrey Chabot, Sherel Floranus, Deroy Duarte en Halil Dervisoglu tonen direct heel veel clubs belangstelling," laat Van Stee weten in De Telegraaf. "Als aasgieren, maar terecht. We hebben een groot verleden met opleiden, maar de noodzaak om te verkopen is er niet. We zijn heel ambitieus om direct terug te keren en zullen ook zelf investeren.”

Henk Fraser zal promotie moeten afdwingen met een flink gerenoveerde selectie. De nieuwe trainer, die bewust géén ontsnappingsclausule heeft laten opnemen in zijn contract bij Sparta, zal net als veel andere medewerkers, salaris moet inleveren. "Iedereen zou het waarschijnlijk hebben kunnen accepteren als ik zo'n clausule had laten opnemen, maar ik ben niet zo iemand. Ik heb de keuze voor Sparta gemaakt en daar sta ik nog steeds achter. Ik wist hoe de situatie bij Sparta was en hoe die nu is. De degradatie is voor iedereen nadelig, maar ik heb deze keuze ook nooit gemaakt om geld, want dan had ik desnoods gewacht."

Een simpel verhaal, legt de trainer uit aan De Telegraaf. "Ik ben nou eenmaal ook een vrij simpel mens. Dat ik hier niet op gehoopt had, dat is zeker. Maar in de eredivisie zou het net zo pittig worden als nu in de eerste divisie. Dit doet alleen meer pijn, bij iedereen. Van dit scenario zijn heel veel mensen niet uitgegaan, maar de club moet weer even op nul en van daaruit moeten we ons richten op een terugkeer naar de eredivisie."