Johan de Kock kandidaat directeur bij Roda JC

30 December 2019, 23:56 uur
Sport
mainImage
Screenshot You Tube

Johan de Kock (55) is kandidaat om algemeen directeur te worden bij Roda JC. De voormalig verdediger, die in het verleden actief was voor de Limburgse club, is de aangewezen persoon om het hoofdpijndossier bij de club op te lossen.

Harm van Veldhoven was vorig seizoen nog de algemeen directeur bij Roda JC en combineerde deze functie met die van technisch directeur. Na zijn vertrek schoof zakenman Mauricio de la Vega zichzelf naar voren en ook Hessel Meijer was kort de algemeen directeur van de club. Op het moment is Herman Huirne, een eigenaar van een aantal supermarkten, de algemeen directeur.

Huirne legt zijn functie bij Roda JC vanaf 1 januari echter neer en schuift hoogstpersoonlijk De Kock naar voren. "Hij heeft een goed stel hersens, heeft relevante ervaring en een mooi verleden bij Roda JC", laat hij weten in gesprek met De Limburger.
De Kock zat van 2013 tot 2016 in de raad van commissarissen van de KNVB en speelde in de periode van 1994 tot 1996 voor Roda JC.

De Kock begon zijn loopbaan bij Sliedrecht, waar hij werd gescout door Feyenoord, waar hij als amateur mocht aansluiten bij het tweede elftal, maar hij legde het aanbod van de club naast zich neer. Als speler van VV Sliedrecht was hij in 1984 actief op een toernooi in Groningen, toen hij ontdekt werd door Han Berger, die hem overhaalde naar FC Groningen te komen. Daar startte hij zijn profcarrière als spits.

In 1987 haalde Berger De Kock naar FC Utrecht, als alternatief voor John van Loen. Nadat Berger hem uit de spits had gehaald en hem als voorstopper posteerde, begon De Kock indruk te maken. Hij speelde 7 seizoenen voor FC Utrecht. Hij werd betrokken bij een spelersruil met David Nascimento van Roda JC. In de zomer van 1996 verhuisde hij naar Schalke 04 waarmee hij in het seizoen 1996/1997 de UEFA Cup won. In 2000 moest hij vanwege een blessure zijn carrière beëindigen.
De Kock speelde 13 wedstrijden voor Oranje.