Johan Derksen (69) stopt pas in 2022

29 March 2018, 01:15 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp verruilen deze zomer RTL voor Veronica. De drie tekenen een contract voor vier jaar bij Talpa TV, het bedrijf van John de Mol, dat gisteren ook het ANP kocht. Het programma Voetbal Inside, dat gemiddeld tussen de 700.000 en 800.000 kijkers op RTL 7 trekt en onder de naam Voetbal International de Gouden Televizierring won, zal waarschijnlijk onder een andere naam op dezelfde dagen en tijdstippen te zien zijn bij Veronica.

René van der Gijp heeft de onderhandelingen met Talpa overgelaten aan Genee en Derksen "Voor mij maakt het niet uit op welke zender ik zit. Als ik mijn dingetje maar kan doen op maandag- en vrijdagavond, dan vind ik het prima", zei hij. Of Genee, Derksen en Van der Gijp nog wel deze zomer te zien zijn met een WK voetbal-talkshow is nog onduidelijk.

Het programma Voetbal Inside is recentelijk een aantal keer in opspraak gekomen vanwege uitspraken die werden beschouwd als homofoob, seksistisch of racistisch. Naar aanleiding daarvan gingen sponsors Heineken en Gilette in gesprek met de makers. Activist en documentairemaker Sunny Bergman had op Facebook opgeroepen tot een sponsorboycot. Het leidde tot opwinding maar ook snel daarna tot stilte en desinteresse.