mainImage

Jong Sparta blijft gedeeld derde na gelijkspel

Marcus Scholten
25 mei 2022, 09:57 uur
Sport

Ook na de 1-1 deelt Jong Sparta nog altijd de derde plaats met de Koninklijke HFC. Het hoogst haalbare voor Jong Sparta is de tweede plaats, die nog bezet wordt door HHC Hardenberg, dat met nog drie wedstrijden te gaan twee punten voorsprong heeft op Jong Sparta.

Na ruim 20 minuten kende scheidsrechter Stan Teuben een strafschop toe aan HFC na een overtreding van Augustin Drakpe. Sietse Brandsma ging achter de bal staan, maar hij schoot ruim naast. Direct na de zwakke strafschop kreeg Achraf Madi een serieuze mogelijkheid op aangeven van Pepijn Doesburg. De inzet van Madi ging echter recht op HFC-doelman Mitchel Michaelis af.

HFC bleef ook daarna de betere ploeg, maar kon Ishan Kort niet echt moeilijk maken. Op slag van rust pakte HFC alsnog de voorsprong. Brandsma, die de penalty onbenut liet, kopte op aangeven van Vincent Volkert raak: 0-1.

Na de rust had Jong Sparta wat recht te zetten. Na 5 minuten werd Afaker weggestuurd. Hij stuitte op Michaelis, maar in de rebound zorgde Mohammed Tahiri alsnog voor de 1-1. Zeven minuten later had Jong Sparta op voorsprong moeten komen. Na een prima voorzet van Brouwer had Marcus Scholten de bal voor intikken. Van dichtbij schoot Scholten echter naast. Op de valreep leek Jong Sparta nog bijna de drie punten op Het Kasteel te houden. In de laatste seconde volleerde Tahiri echter op de lat.

Opstelling Jong Sparta: Ishan Kort, Dylan van Wageningen, Augustin Drakpe, Jason Meerstadt, Delano Vianello, Patrick Brouwer, Mohammed Tahiri, Achraf Madi, Pepijn Doesburg (61. Joshua Adney), Marcus Scholten (71. Constantijn Schop), Marouane Afaker.