Jong Sparta derde na knappe 1-1 bij Katwijk

13 October 2018, 19:32 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Jong Sparta pakte op sportpark De Krom een puntje bij Katwijk (1-1), waardoor de Rotterdamse beloftenploeg naar de derde plaats klom met zestien punten.

Katwijk kende de nodige moeite met een gehavend Jong Sparta, dat de nodige vaste spelers miste. Liefst drie jongelingen debuteerden, van wie Bradly van Hoeven en Jomar Gomes al in de basisopstelling waren begonnen. Doelman Gomes, die Michael Fabrie verving (zondag reserve bij het eerste) moest al vroeg in actie komen bij een grote kans van Mengerink, maar met een goede redding voorkwam hij de 1-0. Evenals vlak voor rust, toen Mengerink hem nogmaals onder vuur nam, maar ook die kans pareerde hij op fraaie wijze. Tussen die pogingen door slaagden Ayoub Boukhari en de tegenvallende Halil Dervisoglu er in kansrijke positie niet in Ricardo Kieboom (ex-Sparta) te passeren.

Na rust zou Elayis Tavsan het drietal debutanten completeren, maar kwam Katwijk op een verdiende voorsprong. Nadat Gomes zich steeds nadrukkelijker onderscheidde met belangrijke reddingen, was hij in de 70ste minuut kansloos bij een inzet van Norair Mamedov (1-0). De marge was van korte duur. Tavsan stuurde even later Joshua Sanches de diepte in, waarna Gianni dos Santos zijn voorzet binnenkopte (1-1) .

Opstelling Jong Sparta: Gomes, Sanches, Soares Fonseca (72. Van Geenen), Bouwense, Luydens; Brute, Boukhari, Veenhoven; Van Hoeven (62. Tavsan), Dervisoglu (60. Abdullahi) en Dos Santos.

Overige uitslagen zaterdagamateurvoetbal.