Jong Sparta doet zichzelf tekort: 0-0

23 March 2024, 20:39 uur
Orange Pictures
Trainer Stans

Jong Sparta zag een einde komen aan de zegereeks van vier wedstrijden. Tegen vv Noordwijk bleven de Kasteelheren steken op 0-0. Jong Sparta blijft daardoor tiende in de tweede divisie.

Ten opzichte van vorige week, toen zijn ploeg met 1-4 te sterk was voor Rijnsburgse Boys, voerde trainer Jeff Stans drie wijzigingen door. De meest opvallende was de basisplaats voor Max de Ligt, die na maanden blessureleed weer fit genoeg. Verder had Stans vanmiddag ook de beschikking over A-selectie doelman Youri Schoonderwaldt. Daarnaast speelde Ayoub Oufkir als rechtsbuiten in plaats van Mehmet Yüksel.

De wedstrijd begon slordig in Maassluis, waarbij zowel Jong Sparta als Noordwijk veel balverlies leden. Het was dan ook lang wachten op de eerste kans. Die kwam na 16 minuten van de voet van Lucas Coopmans. Doelman Youri Schoonderwaldt was echter attent en greep in. Niet veel later liet ook Jong Sparta zich voor het eerst zien. Marvin Young, spelend als rechtsback, gaf de bal scherp voor, waarna Ayoub Oufkir over kopte.

In de slotfase van de eerste helft, waarbij Ruben Marbus, de zoon van Bram, binnen de lijnen was gekomen bij Noordwijk, waren de meeste kansen voor de bezoekers. Tussendoor kreeg Jong Sparta nog een goede kans. Na een fraaie solo gaf Aymane Bais de bal goed voor, maar Dano Lourens kwam een teenlengte te kort om zijn pass om te zetten in een doelpunt. Op slag van rust kwam de spits wel tot een schotkans, maar ging zijn volley rakelings naast.

Na de rust was het Noordwijk dat als eerste dreigend was. Wendt gaf de bal gevaarlijk voor, maar zowel Marbus als Van Oosten kon hun voet niet achter die voorzet zetten. Aan de andere kant verzuimde Jong Sparta op voorsprong te komen. Eerst was het Bais, die na een schitterende actie Lourens vond. De clubtopscorer van Jong Sparta zag echter Noordwijk-doelman Lars Jansen met zijn voet redden.

In de absolute slotfase probeerde Jong Sparta, mede met het inbrengen van stormram Dean Zandbergen, het nog wel, maar een echte kans bleef uit. Een andere invaller, Mehmet Yüksel, had nog de beste mogelijkheid, maar hij produceerde slechts een rollertje.

Opstelling Jong Sparta: Youri Schoonderwaldt, Marvin Young, Max de Ligt, Jaïr Haakmat, Giannino Vianello (88. Jay den Haan); Delano Vianello, Ayoub Oufkir (81. Mehmet Yüksel), Dylan van Wageningen (88. Ayoni Santos); Dano Lourens (65. Dean Zandbergen), Jorn Triep, Aymane Bais (81. Luuk Admiraal).