Jong Sparta domineert, maar vergeefs

5 March 2022, 21:18 uur
Sport
mainImage
Roorda: ontevreden

Jong Sparta, de nummer zes op de ranglijst, trad met een aantal nieuwe namen aan op het Kasteel tegen ASWH. Zo was Ishan Kort de doelman en begonnen ook Jay den Haan en Pepijn Doesburg aan de aftrap. Dit alles kon niet verhinderen dat Jong Sparta opnieuw een nederlaag moest incasseren: 1-2.

Hoewel ASWH in het eerste kwartier nog wel wat tegenstand bood, had de ploeg uit HI-Ambacht in het restant van de eerste helft weinig in te brengen. Jong Sparta mocht het spel maken, maar tot kansen kwam de ploeg van Geert Arend Roorda nauwelijks. Door goed werk van Pepijn Doesburg kwam de bal bij Mohammed Tahiri, die oud-Sparta doelman Bryan Janssen onder vuur nam. Hij kon diens inzet keren.

Na de rust deed Jong Sparta er een schepje bovenop en kwam ASWH er helemaal niet meer uit. Toch bleven De Kasteelheren moeite houden met kansen creëren. Jay den Haan was nog wel dicht bij de 1-0 en Tahiri probeerde met een verdekt schot Janssen te verrassen. De goalie was echter attent en redde. ASWH was tot dat moment nog helemaal niet gevaarlijk geworden, maar greep na een uur toch brutaal de leiding. Een voorzet werd bij de tweede paal voor de voeten van Fabian Korporaal gekopt, die van dichtbij de 0-1 maakte.

Aan het spelbeeld veranderde dit niets. Jong Sparta bleef jagen op een doelpunt, maar kwam niet veel verder dan een schot van Gaultier Overman dat over ging. Even later sloeg ASWH opnieuw genadeloos toe. Uit de counter mocht Yarick Dorst alleen op doelman Kort af. Hij behield het overzicht en gaf de bal af op Skender Loshi, die voor de 0-2 zorgde.

Een onnodige en onverdiende achterstand voor Jong Sparta, dat ook hierna sterker bleef. Een kwartier voor tijd bracht Patrick Brouwer de rood-witten nog terug in de wedstrijd. Hij mikte van ongeveer 25 meter fraai over Janssen: 1-2. Jong Sparta ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar het was ASWH dat de wedstrijd bijna besliste. Loshi kreeg de bal plots voor zijn voeten, maar de lat voorkwam dat hij zijn tweede van de middag maakte.

Jong Sparta probeerde via Tahiri en Madi de gelijkmaker te forceren, maar doelman Janssen kon tweemaal eenvoudig redden. Vlak voor tijd was Maroaune Afaker nog gevaarlijk. Hij schoot echter op aangeven van Overman over.

Opstelling Jong Sparta: Ishan Kort, Jay den Haan, Jason Meerstadt, Delano Vianello, Gaultier Overman; Patrick Brouwer, Mohammed Tahiri, Achraf Madi; Marcus Scholten (85. Joshua Adney), Pepijn Doesburg (70. Mohamed el Kharbachi), Marouane Afaker.