Jong Sparta: fantasieloos en gemakzuchtig

15 February 2020, 21:46 uur
Orange Pictures
Spartaan Boyd Reith wint duel van Robin Einhdoven (Spakenburg)

door Piet Ocks

Het verlies van 2-4 tegen Spakenburg zal Jong Sparta niet deren. De ploeg van de trainers Nico Jalink en Nourdin Boukhari kan niet degraderen, maar een optreden zoals tegen Spakenburg zou met 'voorlopige' degradatie moeten kunnen worden bestraft. Zo ontluisterend, zo fantasieloos en zo vrijblijvend als Jong Sparta zich presenteerde op Het Kasteel, zou ernstig gecorrigeerd moeten kunnen worden.

In het fletse treffen met Spakenburg leek de opsteker van Mohammed Tahiri na een verre uittrap van Michael Fabrie na 24 minuten het duel een impuls te kunnen geven. Sparta's spits legde beheerst de 1-0 achter Spakenburg-doelman Leon ter Wielen, maar de treffer kreeg geen vervolg. Nog geen kwartier later legde Marlon Versteeg na een onoplettendheid in Jong Sparta's afweer de 1-1 achter doelman Fabrie en vlak voor rust bracht verdediger Koos Werkman na een hoekschop simpel de stand op 1-2.

De wissels Joshua Sanches voor Bradly van Hoeven en Gianni dos Santos voor Sven Mijnans na rust ten spijt, Jong Sparta bleef fantasieloos en volharden in vooral een vorm van gemakzucht, waardoor de kansen zelfs in een houtzagerij op de vingers van een hand waren te tellen.

Verder dan enkele afstandsschoten van Youssef el Kachati, die kort voor tijd met een gapende hoofdwond uitviel, kwam Jong Sparta niet, ondanks de positieve inbreng van Ayoub Boukhari, die met zijn individuele acties nog voor enig optimisme borg stond.

De bezoekers uit Spakenburg waren daarentegen efficiënter met hun kansen en liepen in de slotfase door een eigen treffer van Levi Bouwense zelfs nog uit tot een 1-4 voorsprong, waarna Mohammed Tahiri in blessuretijd alsnog de 2-4 vond.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Dilrosun, Bouwense, Drakpe, Heuvelman (80. Boukhari); Reith, Meerstadt, Mijnans (74. Dos Santos), Van Hoeven (61. Sanches), Tahiri, El Kachati.