Jong Sparta geeft weer niet thuis

29 September 2024, 11:18 uur
De snelle Ayoub Oufkir moest het voortdurend ontgelden

Jong Sparta gaf ook in de vierde wedstrijd op Sportcomplex Nieuw Terbregge niet thuis. De ploeg van trainer Jeff Stans moest in het nog puntloze ADO’20 de meerdere erkennen: 1-2. Halverwege leidde Jong Sparta nog door een treffer van Jesse Bal. Bij de talentengroep van Sparta konden alleen Jorn Triep, Max de Ligt en Ayoub Oufkir overtuigen.

Hoewel Jong Sparta prima aan de wedstrijd begon, was de eerste kans voor ADO’20. Uit een hoekschop kwam de bal in de kluts voor de voeten van Tom Carbaat, die ook tot een schot kwam. Doelman Rik Suur stond echter goed opgesteld en voorkwam een vroege achterstand. Uit de omschakeling was de thuisploeg zelf dicht bij de openingstreffer. Ayoub Oufkir was aan de rechterkant van het veld doorgebroken, ging alleen op doelman Virgil Deen af, maar koos ervoor om de bal af te geven. Dat was achteraf niet de juiste optie, want Levi Volkers maakte die voorzet in de doelmond onschadelijk.

Na ruim twintig minuten de tweede kans voor Jong Sparta. Ayoni Santos drong zich door de defensie van ADO’20 en nam Deen onder vuur. De goalie liet zich niet verrassen en pareerde zijn schot. Tien minuten later was het echter alsnog raak voor Jong Sparta. Jorn Triep gaf de bal mee aan Oufkir, die met een uitstekende voorzet Jesse Bal bereikte. De spits werkte de bal vervolgens van dichtbij in het dak van het doel: 1-0. Ook na deze voorsprong was er weinig aan de hand voor Jong Sparta, al kreeg ADO’20 op slag van rust nog wel een enorme kans. Mikaël Schilling bereikte met zijn voorzet Dylan George, die voor de gelijkmaker leek te tekenen, ware het niet dat Suur met een prima redding Jong Sparta op de been hield.

De 1-0 voorsprong was in de tweede helft al snel verdwenen. George kapte zichzelf op de rand van het strafschopgebied in de 51e minuut namelijk handig vrij en loste vervolgens een vlammend schot. De paal bracht in eerste instantie nog redding voor Jong Sparta, maar vanuit de rebound vond Jesper de Vré alsnog het net: 1-1.

Waar Jong Sparta in de slotfase naarstig zocht naar de 2-1, was het ADO’20 dat in de 84e minuut scoorde. Een vrije trap aan de rechterkant van het veld schoot voor Jong Sparta ongelukkig door, waarna Volkers van dichtbij scoorde. Een snel antwoord had er vanuit de thuisploeg echter kunnen komen via Bal. Uit een voorzet van Delano Vianello kopte hij via Deen tegen de paal, waarna El Dahri vanuit de rebound de bal er ook niet in kreeg. In de blessuretijd joeg Jong Sparta verder op de gelijkmaker, maar meer dan een schotje van Aymane Bais zat er niet in.

Opstelling Jong Sparta: Rik Suur, Dylan van Wageningen, Max de Ligt, Giovanni Mulumba (86. Aymane Bais), Giannino Vianello (86. Delano Vianello); Jafar Bynoe, Ayoub Oufkir (77. Yaid Marhoum), Hamza el Dahri; Jesse Bal, Jorn Triep, Ayoni Santos (64. Layee Kromah