Jong Sparta geen scorend vermogen...?

16 September 2023, 21:54 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
16-jarige Jesse Bal

Jong Sparta ontbeert scorend vermogen, zo werd de ploeg van trainer Jeff Stans verweten. In de eerste vier verloren wedstrijden kwam Jong Sparta als hekkensluiter tot slechts twee treffers. Maar zie: in en tegen Lisse werd met liefst 4-7 gewonnen, waardoor de ploeg nu verdedigende tekortkomingen kan worden verweten.

De eerste zege van het seizoen leidde meteen tot een spektakelstuk met als uitblinkers Mehmet Yüksel, die tweemaal scoorde en Jesse Bal, die als 16-jarige als jongste speler ooit voor Jong Sparta in de tweede divisie zijn optreden opsierde met een treffer.

Weliswaar was het veldspel de afgelopen weken meer dan behoorlijk, de kansen verzilveren bleek tot dusver een groot probleem. Tegen FC Lisse was dat anders met de jeugdinternationals Hamza el Dahri en Jesse Bal terug in de ploeg. Constantijn Schop en Aymane Bais moesten daardoor genoegen nemen met een plaats op de bank, evenals Dean Zandbergen en Rayvien Rosario. Dano Lourens verscheen aan de aftrap als spits, terwijl Jorn Triep zijn basisdebuut maakte. Verder was Dylan van Wageningen er niet bij, omdat hij deze week bij het eerste aansloot. Bob Roodenburg had hierdoor een basisplaats als linksback, waardoor Jay den Haan de rechterkant moest verdedigen.

Dat het een spektakelstuk zou worden, werd na ruim tien minuten al duidelijk. Na balverlies van Jong Sparta kon Enzo Stroo met een schitterend stiftje voor de 1-0 zorgen. Na ruim twintig minuten haalde Jorn Triep na een schitterende actie uit met een droge schuiver: 1-1. Niet veel later kwam Jong Sparta uit een counter op voorsprong. Jay den Haan gaf laag voor, waarna een verdediger van Lisse de bal ongelukkig over zijn eigen doellijn gleed: 1-2. Zo vaak scoorde Jong Sparta de afgelopen drie weken nog niet. Maar Lisse kwam na 35 minuten spelen weer op gelijke hoogte. Jaap Zwetsloot legde de bal met zijn hoofd klaar voor Maxim van der Meer. De invaller tekende van dichtbij voor de 2-2.

Even later vond Dano Lourens met een lage voorzet Jesse Bal, die bij de tweede paal voor een nieuwe Spartaanse voorsprong zorgde. In de 40e minuut kon Bal een andere speler, Hamza el Dahri , met wie hij vorig seizoen samen speelde bij de Onder 18, feliciteren met zijn eerste officiële treffer voor Jong Sparta: 2-4. En ook mocht de 2-5 van Yüksel er zijn. Hij scoorde fraai vanuit een vrije trap.

Na 35 seconden in de tweede helft raakte Augustin Drakpe een voorzet van Lisse helemaal verkeerd, waardoor de bal ongelukkig in eigen doel belandde: 3-5. Waarna Jong Sparta na ruim een uur op 3-6 kwam, toen Yüksel de doelman keurig omspeelde.

Maar nog was de wedstrijd niet beslist, want twintig minuten voor tijd kwam Lisse via Max Hudepolh opnieuw terug in de wedstrijd: 4-6. Pas in de slotfase besliste Jong Sparta de wedstrijd definitief. Nadat een schot van Dean Zandbergen nog werd gekraakt, besliste invaller Roasario vanuit de rebound de wedstrijd: 4-7, waarmee Jong Sparta de eerste drie punten van het seizoen behaalde.

Opstelling Jong Sparta: Kaylen Reitmaier, Jay den Haan (88. Tiziano Vianello), Max de Ligt, Augustin Drakpe, Bob Roodenburg (68. Constantijn Schop), Delano Vianello, Mehmet Yüksel (88. Aymane Bais), Hamza el Dahri, Dano Lourens (68. Dean Zandbergen), Jorn Triep (75. Rayvien Rosario), Jesse Bal.