Jong Sparta in slotfase onderuit bij Katwijk: 2-1

30 November 2019, 21:47 uur
Spartaan Daan van Unen is er na afloop veelbetekend bij gaan zitten

Pas in de slotfase moest Jong Sparta het hoofd buigen voor vv Katwijk: 2-1, nadat de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk nog was teruggekomen tot 1-1 op Sportpark De Krom.

Katwijk begon sterk aan de wedstrijd. Vroeg in de wedstrijd werd een fout van doelman Jomar Gomes afgestraft door Marciano Mengerink: 1-0. Jong Sparta kon geen vat op de wedstrijd te krijgen. Er volgden zodoende nog een aantal kansen voor de Katwijkers. Halverwege de eerste helft kwam Jong Spartanen wat beter in de wedstrijd, waardoor Mohammed Tahiri en Bradly van Hoeven dreigender konden worden.

Na rust ging Jong Sparta voortvarender van start. Een voorzet van rechtsback Kevin Ringeling door een verdediger van Katwijk in eigen doel gewerkt (1-1). Jong Sparta bleef Katwijk hield greep op de wedstrijd, wat leidde tot een grote kans voor spits Mohammed Tahiri, maar oud-Sparta-doelman Ricardo Kieboom bracht redding. In de spannende slotfase, waarin Jong Sparta ook nog tot enkele mogelijkheden kwam, drong Katwijk aan en greep de ploeg in de laatste minuten de zege via Bart Sinteur: 2-1.

Opstelling Sparta: Jomar Gomes, Keving Ringeling (Lorenzo Foseca), Abdallah Aberkane, Levi Bouwense (Daan van Unen), Darwin Heuvelman; Jason Meerstadt, Ayoub Boukhari, Bradly van Hoeven, Sven Mijnans; Mohammed Tahiri, Karim Loukili (Gianni Dos Santos).