Jong Sparta kansloos bij AFC: 2-1

24 September 2022, 23:48 uur
Orange Pictures
Tahiri

Jong Sparta moest het onderspit delven in de uitbeurt tegen AFC: 2-1. Pas twee minuten voor tijd kon Mo Tahiri nog iets terugdoen, maar de resterende tijd was te kort voor het verder kansloze Jong Sparta om tot een resultaat te komen.

De eerste mogelijkheid was voor Sparta via een steekpas van Patrick Brouwer op David Garden. De doelman van AFC was echter net op tijd om redding te brengen. Aan de andere kant was Splinter de Mooij dichtbij de openingstreffer, maar de bal ging net naast. Uit de corner daarop kopte AFC op de lat.

In de tien minuten die daarop volgden had Melvin Platje twee keer doeltreffend kunnen handelen voor de Amsterdammers. Eerst schoot hij diagonaal voorlangs en even later ging hij op doelman Joey Koorevaar af, maar hij schoot naast. Even later scoorde AFC alsnog de verdiende openingstreffer. Splinter de Mooij schampte de bal met zijn hoofd en na enige aarzeling wees de scheidsrechter alsnog naar het midden: 1-0. Jong Sparta probeerde de achterstand snel ongedaan te maken, maar kon niet echt gevaarlijk worden.

Pas in het laatste kwartier was er echt de intentie van Jong Sparta om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Maar in de 82e minuut was het over en uit. Joey Koorevaar was niet klemvast bij een voorzet, waardoor Cody Claver de 2-0 in het verlaten doel kon schieten. Mo Tahiri deed in de 88e minuut nog iets terug met zijn 2-1, maar verder kwam het kansloze Jong Sparta niet.

Opstelling Jong Sparta: Joey Koorevaar, Dylan van Wageningen, Farouq Limouri, Jason Meerstadt, Jay den Haan (46. Gaultier Overman); Delano Vianello (82. Lorenzo van Kleef), Patrick Brouwer (66. Mehmet Yuksel), Achraf Madi; David Garden (46. Constantijn Schop), Mo Tahiri, Jerrel Hak (82. Mike Frimpong).