Jong Sparta klimt naar linker rijtje

7 September 2024, 21:53 uur
Orange Pictures
Triep

Jong Sparta heeft eindelijk de tweede zege van het seizoen binnen. Op bezoek bij Excelsior Maassluis, waar de ploeg van trainer Jeff Stans de afgelopen seizoenen vanwege de verbouwing van Nieuw Terbregge de thuiswedstrijden afwerkte, werd met 0-3 gewonnen.

Na tien minuten was de grootste kans echter voor Excelsior Maassluis. Calvin Tureaij schoot echter recht op doelman Youri Schoonderwaldt af, waardoor Jong Sparta een achterstand bespaard bleef. Na iets meer dan een half uur kwam Jong Sparta toch op voorsprong. Uit een voorzet van Mike Kleijn scoorde Layee Kromah de 0-1. Slechts vier minuten later was die voorsprong bijna uit handen gegeven, nadat Darren Maatsen in zijn eentje op het doel van Jong Sparta mocht afgaan. De routinier schoot echter ruim naast.

Nog voor rust kwam Jong Sparta op een verdiende 0-2 voorsprong. Mike Kleijn schoot laag in, zag zijn inzet gekeerd, maar de keeper was niet klemvast. In de rebound faalde Jorn Triep niet.

Na de rust gooide Jong Sparta al snel de wedstrijd in het slot. Ayoni Santos ging op avontuur aan de rechterkant en haalde verwoestend uit: 0-3. Jong Sparta staat daardoor weer in het linker rijtje met zes punten uit vier wedstrijden.

Volgende week neemt Jong Sparta, bij de derde poging een thuiswedstrijd te winnen, het op tegen ACV uit Assen.

Opstelling Jong Sparta: Youri Schoonderwaldt, Dylan van Wageningen, Max de Ligt (85. Giovanni Mulumba), Marvin Young, Mike Kleijn, Hamza El Dahri; Layee Kromah (61. Jafar Bynoe), Ayoni Santos (85. Viggo Guijt), Yaid Marhoum (73. Jesse Bal); Jorn Triep, Aymane Bais (73. Younes el Meftahi).