Jong Sparta krijgt wat meer lucht na ruime zege

16 March 2024, 19:24 uur

Jong Sparta krijgt wat meer lucht in de strijd om lijfsbehoud in de tweede divisie. Rijnsburgse Boys werd op Sportpark Middelmors door doelpunten van Delano Vianello, Jorn Triep, Dano Lourens en Aymane Bais met 1-4 verslagen. Jong Sparta klimt daardoor op naar de negende plaats en is daarmee virtueel zeker van lijfsbehoud.

In de laatste drie wedstrijden scoorde Jong Sparta twee keer na twee minuten en één keer na vijf minuten. Een vroege voorsprong zat er vanmiddag ook weer in, want na iets meer dan één minuut ging Dano Lourens alleen op doelman Wesley Zonneveld af. De spits stuitte echter op de voet van de goalie. Vier minuten later scoorde Rijnsburgse Boys aan de andere kant wel. Dani van der Moot kopte de bal voor de voeten van Furhgill Zeldenrust. De aanvaller, die zijn loopbaan begon bij de RV & AV van Sparta, krulde de bal vervolgens in de verre hoek: 1-0. Na deze tegenvaller bleef Jong Sparta echter de bovenliggende partij.

Na 22 minuten viel de 1-1 alsnog. Na een korte hoekschop gaf Delano Vianello de bal laag voor. Zijn voorzet werd dusdanig van richting veranderd, dat Zonneveld kansloos was. Vier minuten later scoorde Jong Sparta opnieuw. Ditmaal was het Ayoni Santos, die Triep bereikte op de rand van het strafschopgebied. De middenvelder draaide handig weg en tekende via de paal voor zijn vierde goal in de laatste drie wedstrijden: 1-2.

De tweede helft begon met de rentree van Max de Ligt, die inviel voor Santos. Verder kwam ook Ayoub Oufkir binnen de lijnen voor Mehmet Yüksel. Binnen drie minuten kwam Jong Sparta al op 1-3. Bais gaf vanaf de linkerkant van het veld de bal laag voor, waarop Lourens van dichtbij kon intikken.

Jong Sparta had twintig minuten voor tijd de wedstrijd in het slot kunnen gooien. De poging van de goed spelende Bais spatte uiteen op de lat, waarna de rebound van Oufkir het doel miste. De Kasteelheren brachten zichzelf niet onnodig in de problemen en zagen Rijnsburgse Boys niet gevaarlijk worden. In de absolute slotfase werd het na een fraaie actie van Oufkir zelfs nog 1-4. Het was Bais, die voor een leeg doel de bal het laatste zetje gaf.

Opstelling Jong Sparta: Kaylen Reitmaier, Ayoni Santos (46. Max de Ligt), Marvin Young, Jaïr Haakmat, Giannino Vianello (74. Kjeld van den Hoek); Delano Vianello, Mehmet Yüksel (46. Ayoub Oufkir), Dylan van Wageningen (66. Dean Zandbergen); Dano Lourens, Jorn Triep, Aymane Bais.