Jong Sparta (met 10 man) keihard onderuit op Kasteel

26 February 2022, 18:12 uur
Austustin Drapke (links) in de fout: rood

Jong Sparta is keihard onderuit gegaan tegen SV Spakenburg. Mede door een vroege rode kaart van Augustin Drakpe werd het 0-6 op Het Kasteel.

Al na vijf minuten kwam Spakenburg op voorsprong. Floris van der Linden bezorgde Jong Sparta een valse start door voor de 0-1 te zorgen. Jong Sparta nam daarna wat meer het initiatief, maar tot kansen leidde dat niet.

Na een halfuur kwam kreeg Achraf Madi na een mooie aanval de eerste mogelijkheid. Uit de daaropvolgende hoekschop had Gaultier Overman de 1-1 op zijn schoen, maar Spakenburg-doelman Leon ter Wielen keerde zijn inzet. Jong Sparta bleef zoeken naar de gelijkmaker en vond die bijna in de persoon van Marcus Scholten. Zijn poging vloog net over het doel van Ter Wielen.

Op het moment dat de 1-1 eraan zat te komen, kreeg Augustin Drakpe rood bij een opstootje. Met tien man werd Jong Sparta nog wel gevaarlijk via Gaultier Overman, maar zijn inzet ging rakelings naast. Spakenburg drong vlak voor rust weer wat meer aan, waardoor in de blessuretijd van de eerste helft de 0-2 alsnog viel. Hero van Lopik volleerde de bal in de kruising. Door een knappe redding van Rijk Janse op het schot van Wimilio Vink was dat ook de ruststand.

Ook daarna bleef Spakenburg sterker met kansen voor Van der Linden en Vink. Na ruim een uur viel de beslissing alsnog. Dekker gaf de bal voor, waarna invaller Ravelino Junte van dichtbij de 0-3 tegen de touwen kopte. Twee minuten later werd het ook 0-4 door Dekker. In de slotfase maakte Spakenburg ook nog de 0-5. Een afvallende bal kwam op de schoen van Tim Brinkman, die fraaie inschoot. Vlak daarna was invaller Pepijn Doesburg nog dicht bij een eretreffer, maar eerst werd zijn kopbal van de lijn gehaald, waarna hij even later voorlangs schoot. Een andere invaller Mo El Kharbachi was met een kopbal ook nog kansrijk, maar een eretreffer zat er niet in. Het werd zelfs nog erger toen Lowje van Zundert voor een leeg doel voor de 0-6 zorgde.

Opstelling Jong Sparta: Rijk Janse, Dylan van Wageningen, Augustin Drakpe, Farouq Limouri (71. Jay den Haan), Gaultier Overman; Jason Meerstadt, Patrick Brouwer (46. Joshua Adney) Achraf Madi; Mohammed Tahiri (46. Pepijn Doesburg), Marcus Scholten (71. Yanillio de Nooijer), Marouane Afaker (71. Mohamed el Kharbachi).