Jong Sparta met tien man laat onderuit

20 April 2024, 19:36 uur
Orange Pictures
Jeff Stans.

Jong Sparta verloor met tien man na een spektakelstuk diep in blessuretijd van koploper Spakenburg: 1-2. Al na acht minuten kwam Spakenburg aan de leiding. Na een mooie Spakenburgse aanval haalde Koen Wesdorp net buiten het strafschopgebied uit. Zijn poging eindigde op de paal, maar rolde via de rug van doelman Dylan Tevreden tamelijk ongelukkig alsnog over de doellijn.

Jong Sparta, dat uitkwam zonder Jorn Triep, die vrijdag zijn eerste profcontract tekende, maar de gehele week niet helemaal fit was, had evenwel een snel antwoord. Na tien minuten was het alweer 1-1. Ook hierbij was de doelman ongelukkig; Damen verwerkte een schot van Max de Ligt slechts half, waardoor Aymane Bais vanuit de rebound de stand gelijk kon trekken.

Na de vermakelijke eerste helft, waarin voor Jong Sparta misschien wel meer in had gezeten, was er na rust al snel weer een mogelijkheid voor Spakenburg. Ditmaal was het Verhagen die de trekker over haalde, maar zijn schot geen doel trof. Een zware tweede helft volgde voor Jong Sparta, temeer daar Delano Vianello tegen zijn tweede gele kaart aan liep. Waarna Spakenburg overheerste en Jong Sparta verder werd teruggedrongen.

Jong Sparta kwam nog maar sporadisch over de middenlijn, maar leek een kwartier voor tijd plots op weg naar de 2-1. Dano Lourens was doorgebroken en kon schieten, Damen pareerde echter zijn inzet. Het was een van de weinige kansen in de tweede helft voor Jong Sparta, waarin het na de rode kaart vooral tegenhouden was. Ahmed el Azzouti had vijf minuten voor de officiële speeltijd de kans op de 1-2, maar schoot oog in oog met Tevreden naast. Bij het ingaan van de acht minuten blessuretijd scoorde El Azzouti wel, maar ging de vlag omhoog voor buitenspel. In diezelfde minuut had Yüksel aan de andere kant nog de 2-1 op zijn schoen, maar stuitte hij op Damen.

De 1-2, die heel de tweede helft in de lucht hing, viel uiteindelijk na 94 minuten alsnog. Invaller Tobias Kleijweg kopte de bal op doel, waarna El Azzouti van dichtbij de 1-2 intikte. Trainer Jeff Stans was echter overtuigd van buitenspel en kreeg daardoor in korte tijd twee keer geel en ook hij mocht vertrekken.

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg heeft Jong Sparta alles in eigen hand om minstens in de top-9 te eindigen en zich daarmee te verzekeren van lijfsbehoud in de Betnation Divisie. Het programma naar het einde van het seizoen toe is echter niet gemakkelijk met daarin wedstrijden tegen onder meer Quick Boys en Katwijk.

Opstelling Jong Sparta: Dylan Tevreden, Jay den Haan, Max de Ligt, Jaïr Haakmat (72. Marvin Young); Kjeld van den Hoek (79. Jesse Bal), Delano Vianello, Mehmet Yüksel, Dylan van Wageningen (46. Jorn Triep); Dano Lourens, Ayoni Santos, Aymane Bais (72. Giannino Vianello).