Jong Sparta na vroege voorsprong alsnog onderuit

12 November 2022, 23:53 uur
Orange Pictures
Dano Lourens

Jong Sparta had het lastig in de uitwedstrijd tegen Katwijk, die uiteindelijk met 3-1 verloren ging. Maar toch kwam het wel uit de eerste serieuze mogelijkheid op voorsprong. Na een schitterende aanval gaf Jay den Haan voor, waarna Dano Lourens het achter zijn standbeen om schitterend afrondde: 0-1. Een fraaie goal en de eerste van Lourens bij Jong Sparta.

De Kasteelheren kregen meteen het overwicht en zelfs via Achraf Madi de volgende mogelijkheid. Madi schoot recht op doelman Jean Paul van Leeuwen af. Katwijk was het volledig kwijt en kwam nauwelijks meer de middenlijn over. Ook Jong Sparta kreeg niet veel kansen, maar had wel de controle over de wedstrijd. Via Mehmet Yuksel had Jong Sparta wel op 0-2, maar zijn inzet ging over.

Na een dik half uur was het Brouwer, die dicht bij een tweede Spartaanse treffer kwam. Zijn poging was weliswaar van ver, maar ging rakelings naast. Katwijk was tot dan toe ongevaarlijk, maar kwam op slag van rust bijna langszij, maar Tim Freriks kopte de bal door naar El Azzouti, die naast knikte.

Daardoor zocht Jong Sparta met een 0-1 voorsprong de kleedkamer op en had alles onder controle. Vlak na de rust kwam Katwijk echter al snel op gelijke hoogte. In het strafschopgebied ontving Robbert Susan de bal, die te veel ruimte kreeg en met een hard schot doelman Schoonderwaldt kansloos liet: 1-1.

Waarna Katwijk vijf grote kansen op rij kreeg. Eerst schoot Kay Blokland net naast en kopte hij uit een hoekschop op de lat. Die hoekschop ontstond na een goede ingreep van Drakpe, die El Azzouti van scoren afhield. Vervolgens had Paul Kok de 2-1 op zijn schoen, maar schoot hij naast. Een halve minuut later vond Freriks Schoonderwaldt op zijn weg.

Zo bleef Jong Sparta overeind, al piepte en kraakte het bij de rood-witten. Met nog twintig minuten te gaan ging de Katwijkse storm liggen en werd Jong Sparta gevaarlijker. Eerst dwong Mohammed Tahiri Van Leeuwen tot een moeilijke redding. Tien minuten voor tijd had Brouwer de 1-2 op zijn schoen, maar raakte hij de bal niet goed, waardoor Van Leeuwen redding bracht. Maar in de 82ste minuut sloeg Katwijk toch toe. Een lange bal kwam bij invaller Killian van Mil terecht, die Katwijk op een 2-1 voorsprong zette.

Twee minuten later besliste Katwijk de wedstrijd. Een lage voorzet werd door zowel Drakpe als Schoonderwaldt niet onschadelijk gemaakt, waardoor Van Mil 3-1 kon binnentikken.

Opstelling Jong Sparta: Youri Schoonderwaldt, Dylan van Wageningen (82. Mike Frimpong), Augustin Drakpe, Jason Meerstadt, Jay den Haan; Patrick Brouwer, Mehmet Yuksel (62. Gaultier Overman), Delano Vianello; Dano Lourens (62. Jerrel Hak), Achraf Madi, Mohammed Tahiri.