Jong Sparta na zege naar veilige plaats

7 April 2024, 09:07 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Triep

Jong Sparta heeft goede zaken gedaan tegen laagvlieger Kozakken Boys. Op Sportpark Dijkpolder werd met 1-0 gewonnen. Jorn Triep tekende na vier minuten voor de enige goal. Jong Sparta is daardoor virtueel zeker van handhaving.

Het seizoen van Jong Sparta lijkt een spannende ontknoping te krijgen. De Kasteelheren moeten of boven Jong Almere City eindigen, of aan het eind van het seizoen in de top-9 staan. Alleen dan ontloopt het de play-offs voor degradatie naar de O21-divisie.

Niet voor het eerst dit seizoen kende Jong Sparta een droomstart en ook niet voor het eerst had Jorn Triep daarin een groot aandeel. Uit een hoekschop kwam de bal via Max de Ligt en Dano Lourens in de kluts voor de voeten van de middenvelder. Triep was alert en vond het dak van het doel: 1-0. Toch kende Jong Sparta hierna geen gemakkelijke eerste helft en kreeg Kozakken Boys een aantal grote kansen.

In de tweede helft had Triep opnieuw snel kunnen scoren. Rick Wouters leek hem in eerste instantie af te stoppen na een combinatie met de net ingevallen Dean Zandbergen, maar Triep worstelde zich er toch doorheen. Oog in oog met Janssen raakte de spelmaker echter de borst van de sluitpost.

Even later was er ook de eerste kans van de tweede helft voor Kozakken Boys. Amin Essabri legde de bal bij de tweede paal neer, waarna Tevreden weinig moeite had met de kopbal van Sergio Tremour. Na een uur kreeg Triep een nieuwe kans op zijn tweede van de middag. Net buiten het strafschopgebied legde de middenvelder aan voor een afstandsschot, maar Janssen tikte zijn poging uit de hoek.

Het slotoffensief van Kozakken Boys leverde een kopkans op voor Ignacio. Tevreden kon echter vrij eenvoudig redding brengen. Even later probeerde Raïes Roshanali het nog, maar hij plaatste de bal naast.

Jong Sparta hield ook in de zes minuten blessuretijd stand en won met 1-0 met een zesde plaats als gevolg en gaat op doelsaldo Jong Almere City FC voorbij.

Opstelling Jong Sparta: Dylan Tevreden, Marvin Young, Max de Ligt, Jaïr Haakmat, Giannino Vianello (77. Kjeld van den Hoek), Dylan van Wageningen, Mehmet Yüksel, Ayoni Santos (77. Jesse Bal), Dano Lourens (46. Dean Zandbergen), Jorn Triep (87. Luuk Admiraal), Aymane Bais (68. Delano Vianello).