Jong Sparta naar derde zege op rij

13 November 2021, 18:47 uur
Afaker blijft scoren

Jong Sparta heeft voor de derde keer op rij gewonnen. TEC uit Tiel werd simpel met 4-1 verslagen. De Spartaanse doelpunten kwamen op naam van Marouane Afaker, Patrick Brouwer en Jeremy van Mullem. Barry Beijer maakte namens TEC een eigen treffer ten bate van Sparta.

Trainer Geert Arend Roorda had zijn ploeg op twee plaatsen gewijzigd. Mohammed Tahiri ontbrak door een blessure, waardoor er een basisplaats was voor Marcus Scholten. Ook Jafar Bynoe was afwezig. Gaultiér Overman keerde terug na een schorsing.

Vanaf de eerste minuut dicteerde Jong Sparta de wedstrijd. Afaker was al snel dichtbij de 1-0. Een mooi schot van de buitenspeler belandde echter op de paal. Aan de andere kant werd TEC gevaarlijk uit een vrije trap. De inzet van Gino Bosz eindigde op het dak van het doel. Eén minuut later kwam Jong Sparta alsnog op voorsprong. Af(m)aker wist een voorzet van Scholten om te zetten in 1-0.

TEC kreeg ook hierna geen grip op de gevaarlijke Afaker. Op aangeven van Overman plaatste hij de bal net naast. Waar er niets aan de hand leek voor Jong Sparta, kwam TEC onverwacht toch op gelijke hoogte. Een dubieuze overtreding van Van Mullem leidde tot een strafschop voor TEC, die door Bosz in 1-1 werd omgezet. Direct hierna zorgde Patrick Brouwer voor een nieuwe voorsprong voor Jong Sparta. Van dichtbij passeerde hij TEC-doelman Mathijs Jan Swaneveld (2-1).

Na rust kwam Jong Sparta al snel op 3-1. Op aangeven van Marcus Scholten passeerde TEC-verdediger Beijer zijn eigen doelman. Waar doelman Swaneveld eerst nog een knappe redding verrichtte op een poging van Scholten, wist Jeremy van Mullem hem wel te passeren met een felle schuiver 4-1.
Door de zege stijgen de Spartanen naar een tweede plaats in de Jack’s League.

Opstelling Jong Sparta: Janse, Van Wageningen (90. Dilrosun), Drakpe, Van Mullem, Overman (80. Den Haan); Vianello (70. Meerstadt), Brouwer, Madi; Scholten, Doesburg (70. El Kharbachi), Afaker (90. Bashir).