Jong Sparta neemt afscheid van trainer Roorda met zege

27 May 2023, 20:18 uur
Orange Pictures
Roorda

Jong Sparta heeft het seizoen afgesloten met een 2-1 overwinning op Kozakken Boys. Daardoor is Jong Sparta als nummer 10 geëindigd in de Jack’s League. Tevens nam Jong Sparta afscheid van trainer Geert-Arend Roorda. De 35-jarige oefenmeester verlaat de Kasteelclub deze zomer.

Roorda begon bij Sparta in 2018, toen hij samen met Paul Simonis de Onder 19 onder zijn leiding kreeg. Eén jaar later werd dat, door een leeftijdswijziging in de jeugdopleiding van Sparta, de Onder 18. In 2020 maakte hij de stap naar Jong Sparta, waar hij met Nourdin Boukhari de trainingen voor zijn rekening nam. In zijn eerste jaar brak het coronavirus uit en werd de competitie voortijdig beëindigd. Daarna was hij twee volledige seizoenen actief als trainer van Jong Sparta.

De laatste twee seizoenen stond de Fries alleen aan het roer. Daarin zette Roorda vorig seizoen een knappe prestatie neer met een vijfde plaats als eindklassering. Het was de hoogste notering ooit van Jong Sparta in de tweede divisie. Dit seizoen eindigt Roorda met Jong Sparta op de tiende plaats, waarmee het beloften elftal eenvoudig in de Jack’s League blijft. Naast zijn trainerschap bij Sparta, was Roorda in het seizoen 2013/2014 actief als speler. Hij kwam op Het Kasteel tot zeven wedstrijden.

Jong Sparta, dat een wisselvallig seizoen kende, wilde na twee nederlagen op rij het seizoen goed afsluiten. Met doelman Youri Schoonderwaldt in plaats van Ishan Kort, terwijl Gaultier Overman en Patrick Brouwer niet beschikbaar waren, waardoor Constantijn Schop en Jerrel Hak ook aan de aftrap stonden. Daarnaast kreeg Rayvien Rosario de voorkeur boven Mike Frimpong.

Jong Sparta begon goed aan de wedstrijd en kwam al na acht minuten op 1-0. Jay den Haan gaf de bal voor, waarna Rayvien Rosario met een fraaie volley voor een vroege voorsprong kon zorgen.
Dat Jong Sparta niet met een grotere voorsprong ging rusten kwam de ploeg snel daarna duur te staan. Vermeulen legde de bal neer bij de tweede paal, waar Van Zundert voor de 1-1 kon zorgen. Drie minuten later had Jong Sparta na een snelle aanval alweer voor een nieuwe voorsprong kunnen zorgen, maar Dylan van Wageningen zag doelman Bryan Janssen (ex-Sparta) zijn poging keren.

Tien minuten voor tijd maakte Jong Sparta alsnog de 2-1. De bal ging op de stip na een handsbal. Yuksel bleef rustig en stuurde Janssen de verkeerde hoek in. Eén minuut later kreeg Drakpe de kans om de wedstrijd te beslissen, maar schoot hij van dichtbij naast.

In de slotfase drong Kozakken Boys aan en kreeg het via Hoogveld een serieuze kopkans. Doordat Mike Frimpong in de blessuretijd tot twee keer toe op Janssen stuitte, mocht Kozakken Boys nog hopen op één punt. Die kon het door een hoekschop in de laatste seconden nog afdwingen, maar doelman (!) Bryan Janssen kopte vervolgens over.

Opstelling Jong Sparta: Youri Schoonderwaldt, Jay den Haan (87. Tiziano Vianello), Farouq Limouri, Jason Meerstadt, Delano Vianello, Constantijn Schop (87. Kjeld van den Hoek), Mehmet Yuksel, Dylan van Wageningen, Jerrel Hak (73. Augustin Drakpe), Dano Lourens (73. Mike Frimpong), Rayvien Rosario (82. Hamza el Dahri).