Jong Sparta neemt afscheid van zes spelers

26 May 2024, 11:58 uur
Orange Pictures
Luuk Admiraal blijft en is trefzeker

Jong Sparta Rotterdam heeft het seizoen afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen GVVV. Luuk Admiraal en Dano Lourens maakten de Rotterdamse treffers. Daardoor is de ploeg van trainer Jeff Stans als zevende geëindigd in de Betnation Divisie.

In de laatste wedstrijd van het seizoen stond er weinig meer op het spel voor Jong Sparta. De Kasteelheren handhaafden zich vorige week al met een 2-2 gelijkspel tegen Excelsior Maassluis. Toch was het voor een aantal spelers een bijzondere wedstrijd. Delano Vianello, Jay den Haan, Dean Zandbergen, Mehmet Yüksel, Augustin Drakpe en Rafael de Heij zullen namelijk na dit seizoen vertrekken. Voor Vianello, Den Haan en Drakpe komt daarmee een einde aan tijdperk van tien jaar Sparta. Daardoor was het extra mooi dat Drakpe in de basis stond. De verdediger was met een knieblessure ruim een halfjaar uitgeschakeld, maar maakte op Sportpark Panhuis zijn rentree.

Vanaf de aftrap was Jong Sparta de bovenliggende partij, wat na 28 seconden al leidde tot een grote kans. Marvin Young was aan de rechterkant van het veld opgestoomd en schoot rakelings voorlangs. Twee minuten later legde Young de basis voor de tweede Spartaanse kans. De rechtsback vond met een lage voorzet Jorn Triep, die op GVVV-doelman Ruben van Kouwen stuitte. De goalie zou vaker een sta-in-de-weg zijn deze wedstrijd, zo voorkwam hij na zes minuten spelen ook de openingstreffer van Luuk Admiraal.

Waar de kansen in de eerste tien minuten voor Jong Sparta waren, was het GVVV dat bij de eerste de beste mogelijkheid scoorde. Byron Burgering, volgend jaar speler van FC Den Bosch, gaf de bal op een presenteerblaadje bij Ilias Latif, die van dichtbij de openingstreffer voor zijn rekening nam: 1-0. Het antwoord van Jong Sparta volgde echter vier minuten later al op fraaie wijze. Admiraal kon vanaf twintig meter van het doel van GVVV aanleggen en plaatste de bal schitterend in de bovenhoek.

Ook na de 1-1 was Jong Sparta heer en meester, waarbij het via Admiraal nieuwe kansen kreeg. Zo zette de aanvaller Triep met een schitterende steekpass oog in oog met Van Kouwen. De middenvelder, goed voor elf doelpunten dit seizoen, weet zich normaal gesproken wel raad met dit soort kansen, maar vond nu de voet van de sluitpost op zijn weg.

Na een halfuur spelen was Jong Sparta opnieuw dicht bij een doelpunt. Admiraal probeerde zijn goal van eerder deze middag te overtreffen qua mooiheid, door net over de middenlijn Van Kouwen te verrassen. De goalie werd ook daadwerkelijk verrast, maar niet met succes, want de poging van Admiraal ging rakelings over. In de laatste tien minuten van de eerste helft kwam GVVV wat meer opdagen en kreeg het ook mogelijkheden. Zo had doelman Dylan Tevreden veel moeite met een volley van Burgering, maar voorkwam hij wel een nieuwe voorsprong voor GVVV. Op slag van rust werd Tevreden nog op de proef gesteld door Quincy Veenhof, maar ook die test doorstond hij.

Daardoor ging Jong Sparta met een 1-1 tussenstand rusten en zou het toch het gevoel hebben gehad dat er meer in de eerste helft had gezeten. Na rust zagen we echter een wat beter GVVV, dat ook de eerste kans kreeg. Genrich Sillé gaf de bal aan de rechterkant van het veld voor, waarna Justin Spies iets heel moois in gedachte had. Hij wilde het met een omhaal doen, maar schoot rakelings naast. Aan de andere kant had Delano Vianello bij zijn afscheidswedstrijd de 1-2 op zijn schoen. De poging van de aanvoerder ging rakelings naast. Toch was het GVVV dat het meest dreigend was en na ruim een uur spelen de grootste kans van de tweede helft kreeg. De inzet van Veenhof was namelijk op weg naar de verre hoek, maar ging voor Jong Sparta langs de goede kant van de paal.

Na 66 minuten spelen kwam de voorsprong voor GVVV er echter alsnog. Barry Maguire legde aan voor een vrije trap en deed dat zeer fraai. De routinier krulde de bal namelijk langs Tevreden in de kruising: 2-1. Een kwartier voor tijd had GVVV de wedstrijd helemaal kunnen beslissen, toen Leroy George van dichtbij schoot. De invaller vuurde echter recht op Tevreden af, die kon redden. Die redding was van groot belang, want in de 82e minuut kwam Jong Sparta tamelijk onverwachts langszij. Ayoni Santos kreeg de bal in het strafschopgebied zomaar cadeau van GVVV. De middenvelder hield vervolgens het overzicht en liet Dano Lourens voor een leeg doel scoren: 2-2. Daarmee eindigt de spits het seizoen met elf doelpunten en tien assists. Een zege zat er vervolgens ook nog in voor Jong Sparta, dat via Dylan van Wageningen een gigantische kans kreeg. Op aangeven van Aymane Bais schoot hij echter hoog over. In de slotminuten was het toch GVVV dat het meest aandrong. Zo ging een poging van Sillé maar net naast en kopte Latif recht in de handen van Tevreden.

Ook in de twee minuten durende blessuretijd vielen er geen doelpunten meer, waardoor Jong Sparta het seizoen afsloot met een 2-2 gelijkspel. Daardoor eindigt de Kasteelclub het seizoen als nummer zeven. Volgend seizoen voetbalt Jong Sparta daarom opnieuw in de Betnation Divisie.

Opstelling Jong Sparta: Dylan Tevreden, Marvin Young (69. Jay den Haan), Augustin Drakpe (46. Max de Ligt), Jaïr Haakmat, Giannino Vianello (69. Kjeld van den Hoek), Delano Vianello, Ayoub Oufkir, Dylan van Wageningen, Dano Lourens, Jorn Triep (46. Ayoni Santos), Luuk Admiraal (69. Aymane Bais