Jong Sparta nog in onzekerheid

31 March 2024, 10:23 uur
Yuksel

Jong Sparta heeft met 1-1 gelijk gespeeld tegen Koninklijke HFC. De eerste helft waren de Kasteelheren de beteren, maar scoorden niet. Dat deed Mehmet Yüksel in de tweede minuut van de tweede helft wel, maar in de slotfase kwam HFC langszij.

Voor Jong Sparta stond er tegen HFC veel op het spel. Met een zege in Haarlem zouden de rood-witten in het linker rijtje komen, waarmee het virtueel zeker is van handhaving. In de jacht op drie punten moest trainer Jeff Stans echter wel zijn topscorer missen. Dano Lourens was er niet bij, waardoor Dean Zandbergen in de punt van de aanval startte. Verder was er voor Mehmet Yüksel tegen zijn oude club ook weer een basisplaats. De derde wijziging was een nieuwe doelman. Youri Schoonderwaldt maakte deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste elftal, net als Kaylen Reitmaier. Dylan Tevreden was daardoor vandaag de sluitpost van Jong Sparta.

In de eerste tien minuten waren beide ploegen zoekende op het moeilijk bespeelbare natte veld van HFC. Tot kansen kwamen beide ploegen in die fase dan ook niet, al was de eerste kans wel direct een grote. Delano Vianello zette Aymane Bais alleen voor doelman Mitchel Michaelis, maar die redde met zijn voet. Twee minuten later een kopie van deze kans. Weer zette Delano Vianello Bais oog in oog met Michaelis, maar de aanvaller plaatste de bal ditmaal naast. Ondanks het gemis van deze twee grote kansen bleef Jong Sparta de betere op Sportpark Spanjaardslaan. Na een halfuur probeerde Jorn Triep het nog van grote afstand, maar zijn poging was een prooi voor Michaelis.

Na de rust kreeg Jong Sparta echter alsnog wat het verdiende. Giannino Vianello zette de aanval op en legde de bal perfect terug. Vanaf de penaltystip vond Yüksel de 0-1. In de 83e minuut kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Uit een hoekschop knikte Marijn Ploem raak: 1-1. Niet veel later was Klomp dicht bij een Haarlemse voorsprong. De volley van de middenvelder ging maar rakelings over. Vervolgens braken de vijf minuten blessuretijd aan, waarin Jong Sparta nog wel op jacht ging naar de 1-2. Een goede kans daarop bleef echter uit.

Jong Sparta blijft daardoor tiende in de tweede divisie. Volgende week komt Kozakken Boys op bezoek.

Opstelling Jong Sparta: Dylan Tevreden, Marvin Young, Max de Ligt, Jaïr Haakmakt, Giannino Vianello (85. Jay den Haan); Delano Vianello, Mehmet Yüksel, Dylan van Wageningen; Dean Zandbergen, Jorn Triep (85. Jesse Bal), Aymane Bais (71. Ayoni Santos).