mainImage

Jong Sparta verspeelt veilige voorsprong (2-2)

Afbeelding is niet meer beschikbaar
8 april 2018, 19:24 uur
Sport

door Piet Ocks

Het mag tekenend worden genoemd, dat Sparta-doelman Leonard Nienhuis (voor de zieke Michael Fabrie) in de eerste helft niet eenmaal in actie hoefde te komen. Zelfs een terugspeelbal bleef hem bespaard. En dan een voorsprong van 2-0 nemen, een handvol kansen laten liggen en uiteindelijk genoegen moeten nemen met 2-2.

Het overkwam Jong Sparta in de wedstrijd tegen VVSB, dat voor rust geen enkele vat had op een frank en vrij spelend Jong Sparta, maar daarna dermate nonchalant en slordig speelde, dat VVSB nog verder terug had kunnen komen dan de uiteindelijke 2-2.

In de eerste helft zagen 502 bezoekers (waaronder zo'n vijf bussen VVSB-kinderen uit Noordwijkerhout) ) de thuisploeg door goals van Ayoub Boukhari (na een schitterende individuele actie van Halil Dervisoglu) en Ragnar Ache (met een droge knal) nog een dik verdiende 2-0 voorsprong pakken.

In de rust had trainer Frank van Kempen nog benadrukt: ''Op dezelfde manier doorgaan.'' Maar een totaal ander Jong Sparta kwam terug uit de kleedkamer, terwijl VVSB extra gemotiveerd aan de tweede helft begon. Het resulteerde in enkele fraaie kansen. VVSB-aanvaller Guido Pauw werkte na 58 minuten een vrije trap van dichtbij binnen (2-1) en het geloof was terug bij VVSB. Een kwartier later werd een uitval door Tommy Bekooij doeltreffend afgerond: 2-2.

In de slotfase gingen beide ploegen nog voor de volle winst, maar de kansen werden niet meer afgerond. Door het gelijkspel blijft de ploeg van trainer Frank van Kempen op de elfde plek.

Opstelling Jong Sparta: Nienhuis, Klap, Soares Fonseca, Luydens, Martis; Harroui, Boukhari, Veenhoven; Alhaft (67. De Winter), Dervisoglu (67. Bouras), Ache.


Foto: Digitaal Dagblad