Jong Sparta via Doesburg alsnog gelijk tegen (Jong) FC Dordrecht

26 January 2022, 18:46 uur
Pepijn Doesburg (kleinzoon van goodold Pim Doesburg)

Jong Sparta heeft in een oefenwedstrijd gelijk gespeeld tegen (Jong) FC Dordrecht. Op Het Kasteel eindigde het duel in 3-3. Jong Sparta kreeg al snel via Achraf Madi een grote kans, maar het was Dordrecht dat de score opende. Nikolas Agrafiotis schoot de bezoekers op voorsprong. Even later zorgde Kevin Vermeulen voor de 0-2.

Jong Sparta, dat niet minder was dan Jong FC Dordrecht, maakte na ruim 20 minuten de aansluitingstreffer. Marcus Scholten schoot raak, waarna de Dordtenaren de marge echter voor de rust nog op twee zetten. Morad el Haddouti tekende voor 1-3.

Ook in de tweede helft waren de Rotterdammers de betere ploeg. Na een uur spelen bracht trainer Geert Arend Roorda zelfs zes nieuwe spelers binnen de lijnen. Twee daarvan waren Gaultier Overman en Joshua Adney. Zij hadden een groot aandeel bij de 2-3. Overman gaf een schitterende voorzet en Adney schoot daaruit raak.

Jong Sparta zocht daarna naar de gelijkmaker en die viel vlak voor tijd ook. Invaller Pepijn Doesburg nam de 3-3 voor zijn rekening.

Basisopstelling Jong Sparta: Van der Laan, Van Wageningen, Limouri, Van Mullem, Vianello, Chraibi, Meerstadt, Madi, Tahiri, Scholten, Afaker.