(Jong)Sparta met Coremans onderuit tegen NEC

13 November 2019, 16:59 uur
Orange Pictures

In een besloten oefenwedstrijd op Het Kasteel tegen N.E.C. ging (een veredeld Jong) Sparta in de laatste twintig minuten onderuit: van een 3-1 voorsprong naar naar 3-4 nederlaag.

Van de basiself, die trainer Henk Fraser tegen Heerenveen opstelde, stonden alleen Adil Auassar en Lars Veldwijk aan de aftrap. Ariel Harush, Abdou Harroui en Ragnar Ache ontbraken vanwege interlandverplichtingen, de overige basisspelers kregen rust.

Dit opende wel perspectieven voor Jong Sparta-spelers als Darwin Heuvelman, Boyd Reith en Sven Mijnans. Een andere speler die aan de aftrap stond, was Tim Coremans, die voor het eerst in actie kwam na zijn schorsing. De doelman redde knap op schoten van Tom Overtoom en Souffian El Karouani. Sparta kreeg zelf ook een aantal kansen, met name via Reith, maar Job Schuurman redde op zijn pogingen. Joël Piroe vond vlak voor rust de 1-0, maar het antwoord volgde snel via Overtoom (1-1).

Na rust leek Sparta de wedstrijd naar zich toe te trekken door treffers van Dante Rigo (vrije trap) en een uitstekende goal van Lars Veldwijk uit een geweldige voorzet van Heuvelman. Sellouf, Beekman en Musaba zorgden er vervolgens voor dat N.E.C. alsnog aan het langste eind trok.

Opstelling Sparta: Coremans, Karami, Aberkane (72. Bouwense), Auassar, Heuvelman (72. Vianello); Reith, L. Duarte, Rigo (72. Meerstadt), Mijnans (46. Van Hoeven); Veldwijk, Piroe.