Jurgen Mattheij terug op Kasteel

14 June 2019, 19:23 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Sparta heeft Jurgen Mattheij voor een seizoen gecontracteerd. De 26-jarige verdediger komt over van Excelsior, dat naar de Keuken Kampioen Divisie degradeerde. Hij had een aflopend contract op Woudestein.

Mattheij doorliep de jeugdopleiding van Sparta, waarna de centrale verdediger in 2011 de overstap maakte naar Excelsior. Voor de Kralingers speelde hij maar liefst acht seizoenen.

"Jurgen is een jongen met veel eredivisie-ervaring die, ondanks interesse van andere eredivisie-ploegen, graag wilde terugkeren bij Sparta", legt technisch manager Henk van Stee uit op de clubsite van Sparta.
"Hij was een van de steunpilaren van Excelsior, die eraan bijgedragen heeft dat zij jarenlang in de eredivisie gespeeld hebben. Het is een jongen waarvan wij denken dat hij gezien zijn ervaring, fysieke kracht en zijn voetbalkwaliteiten iets kan toevoegen aan Sparta. We zijn blij dat hij ons komt versterken", zegt Van Stee.

Sparta versterkte zich eerder al met Brian Smeets (TOP Oss) en Laros Duarte (PSV).
Verder heeft Sparta het contract van verdediger Lorenzo Soares Fonseca met een seizoen verlengd. De 21-jarige Rotterdammer ligt nu vast tot de zomer van 2021.