Dagblad010 | Kees van Wonderen zo goed als zeker naar NAC
mainImage

Kees van Wonderen zo goed als zeker naar NAC

10 januari 2020, 21:50 uur
Sport

Kees van Wonderen wordt zo goed als zeker de nieuwe trainer van NAC. De oud-verdediger van Feyenoord gaat in Breda Willem Weijs opvolgen, die tijdelijk de honneurs waarneemt van de ontslagen Ruud Brood.

Bekend is dat Kees van Wonderen, die tot ieders verrassing zijn ontslag indiende als assistent van Ronald Koeman bij Oranje, een eigenzinnige kijk heeft op z’n loopbaan en dat bij zijn keuzes een goed gevoel de doorslag moet geven. Hij liet om die reden al eens eerder een trainersloopbaan bij Feyenoord aan zich voorbij gaan, werd scout bij de Rotterdammers maar hield dit na enkele maanden al voor gezien. Ook zijn vertrek bij Oranje heeft met dat gevoel te maken. Hij voelde zich niet prettig in de rol onder Koeman.

De deze week 51 jaar geworden Van Wonderen werd in 2018 met het Nederlands elftal onder 17 jaar Europees kampioen. Als voetballer kwam hij eerder uit voor NAC (1994-1996), kort voordat hij door Rob Baan naar Feyenoord werd gehaald. In Rotterdam bereikte hij als verdediger het Nederlands elftal en kwam er vijf keer voor uit.

 


Foto: OrangePictures