mainImage

Kiki Bertens staat maar één game af

23 juli 2019, 22:56 uur
Sport

Kiki Bertens heeft zich zonder problemen verzekerd van een plek in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Palermo. In haar eerste wedstrijd sinds Wimbledon en een daarop volgende vakantie liet ze de Georgische Ekaterine Gorgodze met 6-0 6-1 volkomen kansloos.

De eenzijdige partij duurde maar 73 minuten. Bertens gunde de nummer 193 van de wereld geen enkele servicebreak en zelf dwong de mondiale nummer 5 zestien breakpoints af.

In de tweede ronde neemt Bertens het op tegen de Servische Aleksandra Krunic, van wie ze de twee eerdere ontmoetingen wist te winnen. Beide keren, in 2017 in Gstaad en een jaar later in Charleston, won Bertens uiteindelijk het toernooi.

Bertens (27) voegde het Italiaanse graveltoernooi pas later toe aan haar schema, zo maakte ze tijdens Roland Garros bekend. Ze wilde tussen het gras- en het hardcourtseizoen nog een extra, wat minder sterk bezet toernooi spelen op haar favoriete ondergrond. Voor Bertens was het haar eerste wedstrijd op gravel sinds Roland Garros, waar ze in de tweede ronde ziek opgaf.


Foto: ANP