Knieval Advocaat en Pot voor over paard getilde Berghuis

2 February 2021, 19:57 uur
Sport
mainImage
Pot en Advocaat

In de Dick Voor Mekaar podcast van Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam en sportboekenauteur Michel van Egmond is naar voren gekomen dat Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis zich niet alleen heeft geërgerd aan trainer Dick Advocaat over diens uitlating dat AZ ‘’betere spelers heeft dan Feyenoord’’, maar ook aan assistent Cor Pot die zich in gelijke bewoordingen schijnt te hebben uitgelaten.

Het is de achterliggende reden van de algemene boosheid van Berghuis, die de laatste tijd de indruk maakt enigezins over het paard getild te zijn. Het kwam afgelopen zondag allemaal aan het licht door zijn gedrag. Ook een kritische opmerking van Hans Kraay van ESPN over zijn werklust kon hij niet waarderen.

Advocaat en Pot hebben de onvrede samen moeten sussen. Niet met een excuus, maar een milde vorm die daarop lijkt. Advocaat omdat hij aan het einde van zijn loopbaan niet op ruzie met zijn spelersgroep zit te wachten en Pot moest door het stof omdat hij loyaal aan Advocaat is.

‘’Toen Berghuis naar Pot was toegekomen, had Cor de zaak in de kiem kunnen smoren door te zeggen: ben je wel helemaal goed bij je hoofd met je excuses maken? Ik zeg gewoon wat ik zelf wil, jij gaat gewoon je hok in en af en toe maak je een doelpunt alsjeblieft. Maar ja, zo werkt het niet in de huidige voetballerij’’, aldus het Podcast-duo, dat het allemaal maar slappe hap vindt bij Feyenoord waar Frank Arnesen alle macht naar zich toe heeft getrokken.

Het persbericht over Dirk Kuyt is daar een schoolvoorbeeld van. Arnesen zegt alle begrip te hebben voor het besluiit van Kuyt om Feyenoord te verlaten, terwijl hij hem in samenspraak met directeur Koevermans en de Vrienden van Feyenoord zelf heeft weggejaagd.