KNVB (Gudde) heeft geen boodschap aan Sparta

6 March 2019, 22:29 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De KNVB heeft negatief gereageerd op het verzoek van Sparta de thuiswedstrijd tegen NEC te verplaatsen. De club mist op zondag 24 maart, als de wedstrijd tegen NEC staat gepland, de middenvelders Deroy Duarte en Abdou Harroui, die (voorlopig) voor Jong Oranje zijn geselecteerd. Die dag speelt Jong Oranje tegen de Verenigde Staten.

Mochten beide Spartanen afvallen voor die selectie, dan schuiven ze door naar Oranje -20, dat eveneens oefenduels afwerkt. Sparta mist niet alleen dit tweetal, maar ook zeker drie spelers die voor nationale selecties van andere landen uitkomen. Ook NEC mist die dag onder anderen spits Ferdy Druijf, die ook is opgenomen in de selectie van Jong Oranje.

Sparta noemt de maatregel van de KNVB competitievervalsing. In de strijd voor promotie naar de eredivisie kan de ploeg geen vijf spelers missen, is het standpunt van de club.

Eerder dit seizoen moest Sparta in de uitwedstrijd in Nijmegen ook al de nodige spelers missen vanwege interlandverplichtingen. Dat duel eindigde destijds in 1-1.

Eerst vanaf komend seizoen worden (eerste divisie) ploegen met internationals tijdens interlandperiodes tegemoet gekomen. Ze worden dan ingeroosterd op de maandag na het weekeinde. Sparta-NEC wordt vooralsnog gewoon afgewerkt op zondag 24 maart (12.15 uur).