KNVB verwacht maandag duidelijkheid over vervolg Ajax - Feyenoord

24 September 2023, 23:20 uur
Sport
mainImage
ANP

De KNVB verwacht maandag te kunnen melden wat er gebeurt met de zondag gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Dat meldt een woordvoerster van de voetbalbond.

Op het veld werd tot meerdere keren vuurwerk gegooid. Na afloop braken bij de Johan Cruijff ArenA ernstige rellen uit. "Het is afschuwelijk wat we hebben gezien", aldus de woordvoerster van de KNVB, die verduidelijkt dat de wedstrijd ook gestaakt zou zijn voordat de nieuwe maatregelen over het stilleggen van wedstrijden werden ingevoerd. "Het ging hier namelijk om vuurwerk. Dan is de veiligheid van mensen in het geding."

De KNVB gaat zondag niet uitgebreider in op de gebeurtenissen bij Ajax - Feyenoord, zoals de bond ook niet deed bij eerdere gestaakte wedstrijden in het betaalde voetbal.

Er zijn voor het vervolg van Ajax - Feyenoord drie opties. Het duel kan bij een stand van 0-3 worden uitgespeeld, met of zonder publiek en onder zoveel mogelijk dezelfde voorwaarden. Feyenoord kan ook als winnaar worden uitgeroepen. Het meest onrealistische scenario is dat de wedstrijd geheel opnieuw wordt afgewerkt.

 


Door: ANP