Koeman ziet Barcelona weer swingen

20 October 2020, 23:31 uur
Orange Pictures
Ronald Koeman

Barcelona is begonnen aan de Champions League met een goed resultaat én een soms aardige wedstrijd tegen Ferencváros. Enkele dagen na de eerste nederlaag in de competitie bij Getafe won het elftal van trainer Ronald Koeman in eigen huis met 5-1.

Lionel Messi opende de score uit een strafschop en nog voor rust maakte Ansu Fati er 2-0 van. Na de hervatting scoorde Philippe Coutinho, 3-0. Ook van 11 meter maakte Ihor Kharatin de Hongaarse treffer, kort nadat de Spaanse verdediger Gerard Piqué uit het veld was gestuurd.

Dankzij de invallers Pedri en Ousmane Dembélé liep de thuisclub met een man minder verder uit. In deze groep won Juventus eerder op de avond bij Dinamo Kiev, 2-0.

Messi mocht na iets minder dan een half uur aanleggen van 11 meter. Dat deed hij met succes, door de bal hard en laag in de hoek achter doelman Dénes Dibusz te schieten. De Argentijn had het buitenkansje zelf uit het vuur gesleept. Hij passeerde drie man en werd door de vierde neergelegd.

Opvallend genoeg waren de Hongaren tot dan gevaarlijker geweest. Tokmac Nguen had de bal al fraai achter Neto geschoten, maar zag zijn treffer wegens buitenspel afgekeurd. Even later knalde Isael Barbosa de bal buiten bereik van de Braziliaanse keeper op de kruising, na weer een goede counter van Ferencváros.

Daarna kreeg de thuisclub meerdere kansen, niet in het minst door het goede spel van De Jong op het middenveld. De international van Oranje leidde nog voor rust de 2-0 in. Hij speelde precies op het juiste moment en met de juiste maat op Ansu Fati. Het grote talent rondde bekwaam af.

Vervolgens heerste de thuisclub enige tijd. Coutinho schoot de 3-0 in, na een door Messi en Ansu Fati opgezette aanval. De Braziliaan won vorig seizoen met Bayern München de Champions League. Toch werd het geen echt feestje voor Barcelona, want in de 68e minuut liep Gerard Piqué na het omver trekken van Nguen tegen een rode kaart aan. Kharatin benut de toegekende strafschop.

Dankzij Pedri kwam Barcelona op 4-1. De invaller scoorde na een mooie solo van Dembélé, die ook nog niet zo lang in het veld stond. Dembélé scoorde ook nog, uit een pass van Messi.

De van Ajax overgenomen Sergiño Dest speelde links achterin bij Barcelona.