Komst van spelers naar Sparta in gevaar

22 May 2018, 15:09 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Sparta's technisch directeur Henk van Stee ziet de komst van zes a zeven spelers in gevaar komen. De gedegradeerde club kan namelijk geen transfersommen betalen. De begroting van Sparta gaat voor volgend seizoen namelijk terug van 11 naar 6 miljoen euro. Ook is het nog maar de vraag of de beoogde spelers bij Sparta in de eerste divisie willen spelen.

Sparta Rotterdam had voor het nieuwe seizoen al min of meer een overeenkomst met zes á zeven (!) spelers, maar door de degradatie komen die transfers in gevaar. Niet alleen vanwege de vraag of ze nog op Het Kasteel wíllen spelen, ook vooral of Sparta ze kan betalen. "We zijn niet in staat om bedragen te betalen en moeten het dus hebben van spelers die transfervrij zijn", aldus technisch directeur Henk van Stee. "Het salaris zal omlaag gaan en we spelen natuurlijk in de Jupiler League. Het is afwachten welke spelers er bereid zijn om voor Sparta te spelen. En natuurlijk met de juiste mentaliteit. Ik heb een prima netwerk, maar dat is allemaal op Eredivisie-niveau."

Zeker is in elk geval wel dat trainer Henk Fraser volgend jaar voor de groep staat. Ondanks dat hij een clausule liet opnemen in zijn contract. Van Stee: "Henk kiest zijn clubs op gevoel. Hij heeft hier met zijn volle verstand getekend. Natuurlijk baalde hij, net als alle Spartanen, als een stekker. Maar met zijn drive en energie gaan we proberen om binnen een jaar weer terug in de Eredivisie te zijn."