Koploper Feyenoord loopt na zege op NEC weg bij PSV en Twente

25 January 2023, 23:10 uur
ANP

Feyenoord heeft in de Eredivisie de koppositie met succes verdedigd. De Rotterdammers wonnen in eigen stadion met 2-0 van NEC en profiteerden daarmee van het puntenverlies van concurrenten PSV en FC Twente, die nu allebei een achterstand van 6 punten op de koploper hebben. Zondag gaat Feyenoord op bezoek bij FC Twente.

Javairô Dilrosun zette Feyenoord in de 9e minuut, op aangeven van Marcus Pedersen, op voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde aanvoerder Orkun Kökcü de voorsprong door een strafschop te benutten. Feyenoord kreeg die penalty na een overtreding van verdediger Iván Márquez op Santiago Giménez. Márquez werd bestraft met een rode kaart.

Met een man meer kreeg Feyenoord na rust enkele goede kansen, maar doelpunten vielen niet meer. De van FC Groningen overgekomen Neraysho Kasanwirjo maakte zijn debuut.

Feyenoord heeft na achttien speelronden 2 punten meer dan nummer 2 AZ.