Krankzinnige avond op Woudestein: 10 doelpunten

21 February 2020, 23:48 uur

Het was opnieuw een krankzinnige avond op Woudestein waar tien doelpunten vielen waarvan zes voor Excelsior. Eerder wonnen de Kralingers dit seizoen in eigen huis met 5-4 van FC Eindhoven, maar het kan (blijkt) altijd nog gekker. Slachtoffer was FC Den Bosch.

Het zag er overigens niet naar uit dat het zo’n doelpuntenspektakelstuk zou worden. Na 45 minuten was er wat dat betreft geen vuiltje aan de lucht. Door treffers van Elías Már Ómarsson (na 28 minuten) en Rai Vloet (vier minuten voor rust) stond slechts een ogenschijnlijk comfortabele 2-0 voorsprong op het scorebord.

Vlak voor rust was Ruben Rodrigues dichtbij de aansluitingstreffer, maar Alessandro Damen (terug onder de Kralingse lat) voorkwam dit. Joël Zwarts maakte vervolgens bijna 3-0, maar het bleef 2-0.

Maar een kwartier na rust zag de wereld in Kralingen er echter heel anders uit. Pedro Marques (2x) en Danny Verbeek bogen de 2-0 achterstand namens FC Den Bosch om in een 2-3 voorsprong. ‘’Onvoorstelbaar’’, verzuchtte Marinus Dijkhuizen na afloop van het duel. Ook hij kon amper geloven wat zich voor zijn ogen had afgespeeld. ‘’Het is mentaal. Als die 2-1 valt, krijgen wij zoiets van: daar gaan we weer. De manier waarop wij die 2-0 voorsprong weggaven, dat baart mij wel zorgen.’’

Veerkracht

Dijkhuizen had gelukkig ook goede dingen gezien. Na de 2-3 toonde de ploeg veerkracht. Een overtreding van Jordy van der Winden op Omarsson leverde Excelsior een penalty op en de speler van FC Den Bosch zijn tweede gele kaart. Luigi Bruins benutte de penalty en zo stond het weer gelijk. Met tien tegen elf kwamen de gasten desondanks opnieuw op voorsprong. Marques kopte zijn derde treffer van de avond binnen, 3-4.

Ook nu was de koek nog niet op. Met Ahmad Mendes Moreira in plaats van Thomas Verhaal en Stijn Meijer voor Sander Fischer ging Excelsior op jacht naar de gelijkmaker. Meijer verlengde in de 76e minuut een schot van Joël Zwarts en zorgde zo ook daadwerkelijk voor 4-4. Vier minuten later maakte Mendes Moreira er zelfs 5-4 van.

Pas toen Rai Vloet er drie minuten in de extra tijd 6-4 van maakte, durfden de mensen op de tribune echt te denken aan een overwinning. ‘’Winnen is altijd lekker’’, lachte Marinus Dijkhuizen. Wat dat betreft had hij genoten van deze wedstrijd, die echter ook weer voldoende stof tot nadenken bood.

Opstelling Excelsior: Alessandro Damen; Thomas Oude Kotte, Abdallah Aberkane, Elías Már Ómarsson, Luigi Bruins, Joël Zwarts, Cameron Humphreys, Sander Fischer, Thomas Verhaar, Rai Vloet en Wouter Burger.