'Kuyt trainer van Feyenoord kan nog niet'

17 January 2019, 21:18 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Binnen Feyenoord-kringen wordt al druk gespeculeerd wie de nieuwe trainer moet worden als er geen overeenstemming wordt bereikt met Giovanni van Bronckhorst. Het contract met deze oefenmeester loopt komende zomer af. Volgens Robin van Persie kan Van Bronckhorst nog tien jaar trainer van Feyenoord blijven, maar het is de leiding van de club die bepaalt. Dirk Kuyt wordt genoemd als mogelijke opvolger, maar hij gaat nu pas aan de benodigde trainersopleiding beginnen. Kuyt is momenteel trainer in de jeugdopleiding.

"Dat is lachwekkend. Kuyt volgend seizoen als Feyenoord kan gewoon niet", aldus Valentijn Driessen in de podcast van De Telegraaf. "Hij heeft de papieren er niet voor, al is daar wel iets op te vinden. Hij gaat nu de cursus coach betaald voetbal doen, maar die cursus zonder enige ervaring en dan Feyenoord 1 leiden... Dat kan niet, want dan ben je er ook heel vaak niet."

De chef voetbal van het dagblad vervolgt: "Als ze Kuyt bij het eerste elftal willen betrekken is het een betere oplossing om Dick Advocaat voor een jaar naar Feyenoord te halen en Kuyt daar dan bij te zetten. Dat hoor ik ook mensen zeggen. Dat is meer toekomstgericht dan nu Kuyt daar neerzetten. Ook Dirk Kuyt laat deze spelers niet veel beter voetballen."