Levchenko en Wilkes naar Orlando voor WK footgolf

26 May 2023, 00:14 uur
Sport
mainImage
Michael Wilkes

De oud profvoetballer Evgeniy Levchenko, tegenwoordig voorzitter van de VVCS en Michael Wilkes, de zoon van de legendarische voetballer Faas Wilkes, maken deel uit van het Nederlands singleteam dat van 27 mei tot en met 6 juni in Orlando deelneemt aan het WK footgolf. Wilkes is de huidige Nederlandse kampioen. Het Oranjeteam reist af met 23 spelers (19 mannen en 4 dames). 

In teamverband spelen de mannen ook nog een event met 19 spelers in het team (11 actief en 7 wissels per wedstrijd). Het format is vergelijkbaar met de Rider Cup Golf. Meer dan 950 spelers zullen hun landen vertegenwoordigen op de banen van Disney in Orlando. Het event is live te volgen zijn via de app van CTV Sports.

Het gehele programma te zien via de volgende link: https://www.orlando2023.com/

FootGolf is een Nederlandse uitvinding uit 2009 en inmiddels uitgegroeid tot een mondiale sport. Oud betaald-voetballer Theo Jansen was ooit de 1e Nederlands kampioen (2009). Sindsdien heeft in de categorie ex-profs alleen Nicky Kuiper de titel nog kunnen opeisen. Dat deed hij in 2021.

De huidige Nederlands kampioen, de Rotterdammer Michael Wilkes, is de jongste zoon van de in 1949 al naar Italië (Inter Milaan) vertrokken Xerxaan Faas Wilkes, die later voor onder meer Valencia en Fortuna 54 speelde. Ook zijn zoon begon zijn loopbaan bij Xerxes en speelde in het eerste elftal in de amateurtijd.