mainImage

Levi Garcia bezorgt Heerenveen een stille reis

Afbeelding is niet meer beschikbaar
10 april 2018, 00:35 uur
Sport

door Joop Hogedoorn

Het veel te weinig spelende Excelsior 2 heeft op een aantrekkelijke voorjaarsavond op Woudestein bij een apriltemperatuur van 15 graden Heerenveen 2 een vervelende lange reis naar huis laten maken zonder punten. Bejubelde oorzaker was Levi Garcia, die een kwartier na rust talent en kwaliteiten demonstreerde, twee tegenstanders passeerde en de winnende treffer voor zijn rekening nam, 3-2.

Het was een inspirerende wedstrijd. Al in de 8e minuut scoorde Kevin Vermeulen met een kopbal uit een voorzet op links door diezelfde Levi Garcia, 1-0. En niet veel later was het 2-0. Ook weer door een kopbal, nu van Jurgen Mattheij uit een vrije trap op rechts genomen door Jinty Caenepeel,  die diagonaal langs de keeper ging.

De aanvallen en doelpogingen gingen over en weer. Aantrekkelijk voor de toeschouwer. Zo brak Henk Veerman, de nummer 9 van Heerenveen, gevaarlijk door, passeerde twee verdedigers en schoot op het doel van Kristinsson, die de inzet tot hoekschop kon verwerken.

Vlak daarop ontving Jinty Caenepeel een lange bal op rechts, zette zuiver voor op Kevin Vermeulen, maar diens schot werd gekeerd door Wouter van der Steen, doelman van de Friezen. Ten bewijze van het op en neer golvende spel, was Heerenveen dichtbij de tegentreffer in de 34e minuut.
Uit een voorzet door de nummer 10 van de Friezen (Jizz Hornkamp) op Henk Veerman kopte de nummer 9 van Heerenveen rakelings voorlangs.

Maar het bleek uitstel van uitvoering. Diezelfde Veerman, krachtig en actief, ving in de 38e minuur de bal op zijn borst op, kapte Anass Bouchataoui (4) en Jurgen Mattheij (15) uit en legde de bal terug op de inkomende Marco Rojas (7), die van dichtbij kon scoren. Rust.

De tweede helft was niet anders dan de 1e. Aanvallend voetbal van twee kanten.  Waarbij opgemerkt dat Haspolat en Fortes hun niveau van de eerste helft niet konden evenaren. Wel vuurde Marouane Afaker kort na rust alleen voor de keeper tegen diens lichaam.

Niet veel daarna werd een overtreding begaan op Fortes. Maar scheidsrechter De Gast probeerde Bas Nijhuis te imiteren en gaf (met gebaren) aan door te gaan. Ten onrechte. De pass op rechts kwam voor de voeten van wederom Marco Rojas, en hij scoorde de gelijkmaker met een schuiver in de linker benedenhoek, 2-2.

En toen kwam het Levi Garcia-moment.

 


Foto: Digitaal Dagblad