Luc Castaignos kan naar FC Sion

14 February 2019, 23:38 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Luc Cataignos

Oud-Feyenoorder Luc Castaignos lijkt op het laatste moment alsnog verlost te worden van zijn bijrol bij Sporting Portugal. Volgens ''O Jogo'' is de club van Marcel Keizer en Bas Dost momenteel in onderhandeling met het Zwitserse FC Sion.

Sporting Portugal, de huidige nummer zes van de Super League, zou Castaignos, wiens contract in de zomer afloopt, tot het einde van het seizoen willen huren. De Zwitsers zijn bovendien bereid om het volledige salaris van de 26-jarige Schiedammer over te nemen. De transfermarkt in Zwitserland sluit vrijdag 15 februari. Eerder deze maand leek de spits op weg naar het Griekse Aris Saloniki, maar die transfer ketste af.

Castaignos werd in de zomer van 2016 door Sporting overgenomen van Eintracht Frankfurt, voor een bedrag van 2,5 miljoen euro. Nadat de bij Feyenoord opgeleide spits het seizoen 2017/2018 op huurbasis bij Vitesse doorbracht, belandde hij op een zijspoor in het Estadio José Alvalade. In augustus en september mocht hij nog drie keer invallen in de competitie, maar zijn laatste officiële speelminuten dateren van 20 oktober.