Machteloos PSV in Champions League hard onderuit bij Juventus

17 September 2024, 21:33 uur
ANP

PSV is slecht begonnen aan de Champions League. De regerend landskampioen maakte in Turijn een machteloze indruk en ging hard onderuit bij Juventus (3-1). De defensie van PSV oogde zwak en middenvelder Joey Veerman stond met een fout aan de basis van de derde tegentreffer. PSV krijgt over twee weken in de thuiswedstrijd tegen Sporting Portugal de kans op eerherstel in de Champions League, dat sinds dit seizoen een andere opzet kent en 36 deelnemers telt.

In de Eredivisie ondervindt PSV met vijf achtereenvolgende eenvoudige zeges vooralsnog geen enkele tegenstand. Trainer Peter Bosz zag na de zege op NEC (2-0) van zaterdag geen redenen zijn elftal aan te passen. Noodgedwongen moest hij dat toch op één positie doen. Doelman Walter Benítez speelde niet omdat hij net vader is geworden. Joël Drommel verving hem.

De beginfase ging nog gelijk op. Joey Veerman zorgde in de zevende minuut voor het eerste schot op doel. Keeper Michele Di Gregorio kon de bal eenvoudig pakken. De eerste keer dat Juventus gevaarlijk werd, was het direct raak. Rechtsback Richard Ledezma stond Kenan Yildiz op te grote afstand te dekken en liet zich simpel op het verkeerde been zetten. De Turk schoot in de 21e minuut via de binnenkant van de paal raak.

Drommel hield Weston McKennie kort daarna van scoren af en Oranje-international Teun Koopmeiners schoot net naast. In de 27e minuut viel de tweede treffer voor de thuisploeg alsnog. Ryan Flamingo liet McKennie ongehinderd op doel schieten (2-0). Voor aanvang van het seizoen waren er al twijfels of PSV verdedigend wel goed genoeg zou zijn. Bij de eerste serieuze test bleek dat niet het geval.

Kort voor rust was Koopmeiners dicht bij de 3-0, maar de bal ging net naast. PSV mocht daardoor hoop houden. De Eindhovenaren schonken Juventus in de beginfase van de tweede helft alsnog het derde doelpunt. Veerman leed op het middenveld knullig balverlies en zag dat hard worden afgestraft. Vlahovic vond de tussen een paar verdedigers vrijstaande Nicolás González (3-0).

Bosz slachtofferde na een uur spelen Veerman en Guus Til en bracht Ismael Saibari en Noa Lang in de ploeg. PSV ging wat beter voetballen en zorgde voor iets meer gevaar. Drommel voorkwam in de 85e minuut de 4-0 van Vlahovic. In blessuretijd scoorde Saibari wel voor PSV (3-1).