Marcus Scholten schiet Jong Sparta naar tweede plaats

27 November 2021, 19:07 uur
Sport
mainImage
Scholten

Na de 3-1 zege op Quick Boys is Jong Sparta opgeklommen naar (voorlopig) de tweede plaats in de Jacks League, de tweede divisie. Bij Jong Sparta ontbrak topscorer Marouane Afaker. Hij viel vorige week in Noordwijk geblesseerd uit. Mohamed el Kharbachi verving hem.

Al na twee minuten kreeg Quick Boys een grote kans. Kevin van Kippersluis kopte echter rakelings over. Dat was ook meteen de laatste keer dat Quick Boys zich voor rust in de buurt van Jong Sparta-doelman Rijk Jans meldde. Zijn ploeg nam vervolgens het initiatief, maar creëerde, ondanks het vele balbezit, weinig kansen. El Kharbachi, Patrick Brouwer en Pepijn Doesburg deelden nog wel wat speldenprikjes uit, maar echte kansen bleven uit.

Bij het eerste schot op doel was het wel meteen raak. Achraf Madi veroverde de bal en joeg hem vervolgens in de kruising: 1-0. Jong Sparta bleef ook daarna sterker. Ook na rust had Quick Boys niets te vertellen. Jong Sparta dicteerde, zoals het wilde en kwam dankzij Marcus Scholten op 2-0. Na een steekbal van Madi bleef hij oog in oog met Paul van der Helm rustig. Direct daarna had Pepijn Doesburg de 3-0 op zijn schoen, maar doelman Van der Helm redde fraai. Even later deed hij dat weer na een poging van El Kharbachi.

Een derde treffer hing in de lucht. Na zestig minuten was het zover, nadat Scholten in stelling was gebracht: 3-0. Daarmee leek de wedstrijd beslist, al tikte Sylvano Comvalius nog de 3-1 binnen uit een voorzet. Desondanks kwam Jong Sparta niet meer in de problemen. Pepijn Doesburg had nog de mogelijkheid op de 4-1, maar hij zag Van der Helm zijn inzet keren.

Opstelling Jong Sparta: Rijk Janse, Dylan van Wageningen, Augustin Drakpe, Jeremy van Mullem (77. Jason Meerstadt), Gaultier Overman; Delano Vianello, Patrick Brouwer (85. Jafar Bynoe), Achraf Madi; Pepijn Doesburg, Marcus Scholten (85. Constantijn Schop), Mohamed el Kharbachi (74. Jay den Haan).