Markwell liftetime in de top drie

14 June 2019, 11:32 uur
Sport
mainImage
Screenshot You Tube
Markwell

door Jan van der Sande

Na het Europese avontuur in Italië, dat voor Neptunus een derde plaats opleverde, was het gisteren weer de vaderlandse competitie die de aandacht vroeg. Maar de weersomstandigheden  bij DSS in Haarlem waren niet ideaal. De wedstrijd kon pas na een half uur uitstel beginnen. In de 9e inning stortte DSS in, 3-12.

De Rotterdammers namen direct een 0-1 voorsprong. Maar een tweepunten homerun van Aldrich Guzman zorgde direct voor een 2-1 achterstand. Dit duurde echter maar één slagbeurt. Want Dwayne Kemp haalde eveneens verwoestend uit voor twee punten.

Vervolgens bleef deze stand lang op het scoreboard staan. De mannen van coach Ronald Jaarsma profiteerden van een foutje in de zesde inning waardoor Benjamin Dille kon scoren. 2-4. Hierna kregen enkele jonge spelers de kans. Pitcher Jurgen Zwitser maakte zelfs zijn debuut. 

Een opofferingsslag bracht de thuisploeg een run dichter bij. Berry van Driel werd naar de heuvel gedirigeerd om verder onheil te voorkomen. Hij slaagde daarin waarna tijdens de negende inning de nieuwe werpers van de thuisploeg totaal instortten. Vier vrije lopen, vijf hits en wilde worpen brachten acht Neptunianen over de thuisplaat zodat er plotseling een 3-12 eindstand bereikt werd.

Diegomar Markwell behaalde zijn negende overwinning dit seizoen en dat brengt hem lifetime in de top drie. Het was zijn 140e zege. Alleen Bart Volkerijk (150) en natuurlijk Rob Cordemans met 199 moet hij nog voor zich dulden.