Marouane Afaker zorgt voor zekerheid bij Jong Sparta

6 November 2021, 19:14 uur
Orange Pictures

Twee minuten voor tijd was het wie anders dan Marouane Afaker, die alsnog de bevrijdende tweede treffer inschoot voor Jong Sparta in de uitbeurt bij Excelsior Maassluis: 0-2. De ploeg van trainer Geert Arend Roorda klimt na deze zege op naar de tweede plaats in de Jack’s League, ofwel de derde divisie.

Het was een aantrekkelijk duel op sportpark Dijkpolder, waar Excelsior Maassluis voorafgaand aan het duel één punt minder had dan de opponent, die al snel gevaarlijk werd door een schot van afstand van Marouane Afaker. De eerste kans van de thuisclub viel in de elfde minuut, toen Vincent van den Berg een aanval opzette, die vervolgens via Ouali in het zijnet belandde. Na bijna een half uur was Mohammed Tahiri met een verraderlijke poging dichtbij de openingstreffer, maar zijn poging ging net over.

Na ruim een half uur schoot Patrick Brouwer van afstand en gaf hij voormalig Sparta-jeugdkeeper Jean-Paul van Leeuwen het nakijken (0-1). Zeven minuten na rust had Delano Vianello de 0-2 op zijn voet, maar zijn pegel van buiten het strafschopgebied trof de buitenkant van de paal. Na iets meer dan een uur kreeg Vincent van den Berg een vrije doorgang, maar zijn inzet werd gekeerd door Sparta-doelman Rijk Janse, die dit kunstje herhaalde in de 75e minuut, waardoor Jong Sparta nog een kwartier moest zien te overleven. De thuisclub was via Vincent van den Berg nog een keer dichtbij de gelijkmaker. Jong Sparta hield echter stand en won uiteindelijk zelfs met 0-2, nadat Marouane Afaker in de 88e minuut alsnog de verlossende treffer had gevonden.

Opstelling Jong Sparta: Rijk Janse, Dylan van Wageningen (89. Farouq Limouri), Augustin Drakpe, Jeremy van Mullem, Delano Vianello; Jafar Bynoe (89. Jeremey Udenhout), Patrick Brouwer (80. Constantijn Schop), Achraf Madi; Mohammed Tahiri (35. Marcus Scholten), Pepijn Doesburg (80. Aaron Bashir), Marouane Afaker.