Martin Haar moet stoppen bij AZ

25 March 2018, 16:43 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

AZ gaat na zeventien jaar aan het einde van het seizoen afscheid nemen van clubicoon Martin Haar. De 65-jarige Haar, die als voetballer actief was voor o.m. Haarlem en Sparta, was tussen 2001 en 2013 assistent-trainer bij het eerste elftal.

Nadat Gertjan Verbeek in september 2013 werd ontslagen als hoofdtrainer, deed Haar een stapje terug: hij werd individueel trainer bij AZ 1 en eindverantwoordelijke bij Jong AZ, dat onder Haar naar de Jupiler League promoveerde. "Aan alles komt een eind. Ik ben er niet heel bewust mee bezig, maar ik vraag me af hoe ik mijn tijd volgend jaar in ga vullen", aldus de nuchtere trainer, die voorafgaand aan het duel met Jong Ajax FOX Sports te woord stond.

De trainer betreurt het besluit van de Alkmaarders om niet met hem verder gaan. "Ik vind het nog hartstikke leuk. En ik kan het nog opbrengen om zes, zeven keer per week met die gasten bezig te zijn." Haar kan na de zomer echter meer tijd met zijn vrouw doorbrengen. "Dat kan gezellig zijn, haha. Misschien ga ik wat vaker dingen met haar doen. Shoppen, bakkie koffie halen. Nee joh, ik moet haar niet te veel voor de voeten lopen."