Medvedev meldt zich af voor tennistoernooi Rotterdam

3 February 2022, 10:51 uur
Sport
mainImage
ANP

De Russische tennisser Daniil Medvedev heeft zich afgemeld voor het ABN AMRO World Tennis Tournament, dat maandag in Rotterdam begint. De Italiaan Jannik Sinner heeft zich teruggetrokken, wegens een coronabesmetting. Oud-winnaars Andy Murray en Jo-Wilfried Tsonga, die beiden een wildcard ontvingen, komen wel naar Ahoy.

"Jammer genoeg kan ik niet in Rotterdam spelen dit jaar. Ik ben net terug uit Australië en ben er niet klaar voor om in actie te komen", aldus Medvedev. "Rotterdam is één van mijn favoriete plaatsen op de ATP Tour en Richard doet het geweldig voor de spelers. Ik kijk er naar uit om in de toekomst weer terug te keren."

De 25-jarige Medvedev, nummer 2 van de wereld, verloor zondag in de finale van de Australian Open in vijf sets van Rafael Nadal, die in Melbourne zijn 21e grandslamtitel veroverde. Medvedev gaf in dat duel een 2-0-voorsprong in sets uit handen.

Maandag gaf de Nederlandse manager van Medvedev, Olivier van Lindonk, al te kennen dat de Rus "er even helemaal doorheen zit". Hij zou na de verloren finale de tijd nemen om na te denken of hij wel of niet naar Rotterdam zou afreizen.

"We hadden nog goede hoop dat Medvedev terug zou komen op zijn eerdere uitspraak dat hij deelname na de verloren Australian Open-finale niet zag zitten, maar hij is dat gevoel helaas nog niet kwijt", aldus toernooidirecteur Richard Krajicek. "Gelukkig hebben we last minute met Murray een andere grandslamwinnaar vast kunnen leggen."

De 34-jarige Murray won het ABN AMRO World Tennis Tournament in 2009, Tsonga (36) was in 2017 de beste in Ahoy. Laatstgenoemde neemt de wildcard over van Botic van de Zandschulp, die na meerdere afmeldingen geen wildcard meer nodig had om toegelaten te worden tot het hoofdtoernooi.

Na het afhaken van Medvedev is Stefanos Tsitsipas, de Griekse nummer 4 van de wereld, de hoogstgeplaatste speler.


Door: ANP