Mica Pinto terug in Sparta-selectie in Almelo

20 March 2021, 22:51 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Pinto

Mica Pinto keert bij Sparta terug in de selectie. Hij is hersteld van zijn blessure, waardoor de linksback de hele week met de groep heeft kunnen meetrainen. Mario Engels, die geblesseerd uitviel tegen RKC, daarentegen ontbreekt in de selectie. Verder kan trainer Henk Fraser zondag in Almelo tegen Heracles (16.45 uur) over zijn gehele selectie beschikken.

Hoewel Pinto weer fit is, geeft Fraser aan voor een moeilijke keuze te staan. Aaron Meijers verving de Luxemburgse verdediger een aantal weken. "In de laatste wedstrijden die Meijers speelde, laat hij zien dat hij fitter en frisser wordt. Meijers krijgt ook meer ritme. Het wordt een pittige keuze op die positie", zegt Fraser, die ook tevreden is over het spel van Pinto in dit seizoen.

Sparta pakte in de laatste drie wedstrijden liefst zeven punten, waardoor er nauwelijks nog enige vrees bestaat voor degradatie, ondanks het minder aantrekkelijke spel. ''We zijn altijd op zoek naar goed voetbal en goede resultaten, maar voor Sparta is dat niet altijd even gemakkelijk te combineren", erkent Sparta's trainer. ''Maar wil je met Sparta in de eredivisie blijven en accepteren dat er spuuglelijke wedstrijden bij zitten? Ja, zo'n persoon ben ik. Maar dat wil niet zeggen dat ik de andere kant niet begrijp".

Nu Mario Engels geblesseerd is, bestaat de kans dat Bryan Smeets, die na een goed seizoen veelal op de bank begint, in Almelo in de basis start. De aanvallende middenvelder heeft een aflopend contract op Het Kasteel en sprak met Sparta al over een nieuwe verbintenis. Een tweede gesprek volgt nog. Nog een jaar bij Sparta sluit de middenvelder overigens niet uit.