Milambo bezorgt Feyenoord oefenzege tegen Cercle Brugge

20 July 2024, 19:00 uur
ANP
Milambo.

Feyenoord heeft ook de derde wedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. Op een snikheet Varkenoord bracht een snelle goal van Antoni Milambo de beslissing tegen Cercle Brugge: 1-0. Het oefenduel werd verdeeld over drie helften; twee van 45 minuten en een van 30 minuten.
Met een geweldige crosspass stond Calvin Stengs aan de basis van de openingsgoal. Hij lanceerde daarmee Marcos Lopez, die met een volley nog op doelman Warleson stuitte. Ook Igor Paixão kreeg de bal vervolgens niet langs hem, maar op de daaropvolgende inzet van Milambo hadden de Belgen geen antwoord meer.

Na de rappe treffer ontstond een vermakelijke eerste helft met kansen over en weer. Brian Priske zal content zijn geweest met de grote kansen die werden gecreeerd voor Paixão, Ueda en Milambo, al zal de coach ook zijn ogen niet sluiten voor de mogelijkheden die werd weggegeven. Timon Wellenreuther moest een aantal keer handelend optreden.

Priske gebruikte ook dit oefenduel om veel spelers aan het werk te zien. Minuten kwamen er ook voor Marcos Lopez, Ondřej Lingr en Luka Ivanušec, de internationals begin deze week voor het eerst met de groep meetrainden. De later in de week aangesloten Dávid Hancko, Gernot Trauner en Santiago Gimenez waren toeschouwer.

Voor Feyenoord staat morgen (zondag) de Open Dag op het programma.