Ministers door stof: Feyenoord tijdens debat

20 September 2019, 11:41 uur
Sport
mainImage
ANP

Ministers Ferd Grapperhaus en Cora van Nieuwenhuizen hebben begrip voor de ophef die is ontstaan door een foto waarop zij voetbal kijken tijdens een belangrijk debat.

Justitieminister Grapperhaus heeft zijn excuses aangeboden aan premier Mark Rutte - die toen aan het woord was - voor het feit dat hij "op enig moment toch een stukje van Feyenoord" heeft zitten kijken. Tijdens de volledige Algemene Politieke Beschouwingen over de plannen van het kabinet, moeten alle ministers en staatssecretarissen in het zogenoemde Vak K in de Kamer blijven zitten.

Hij erkent zijn fout, en neemt zelfs zijn collega in bescherming: "U moet dat ook de andere minister niet kwalijk nemen, zij werd een beetje door mij aangestoken."

Die andere minister, de Rotterdamse Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur, begrijpt "dat mensen het wel een beetje gek vinden". Van Nieuwenhuizen is groot Feyenoord-fan, en een van haar zoons zat in het stadion tijdens de wedstrijd van de Rotterdamse ploeg tegen Rangers FC in de Europa League. Ze belooft haar aandacht in de toekomst bij het debat te houden.


Door: ANP